Hvordan bygge basisgarderoben

Det å utvikle sin egen stil, betyr å bygge opp garderoben med klassiske ting og tilføre trendy detaljer til antrekkene. Garderoben skal bestå av klær som er basert på både det private og profesjonelle livet. Alt fra hverdag, fest, jobbintervjuer, møter osv.
Når du har basisgarderoben i orden, kan du i tillegg adde alle andre stilige deler som er på moten akkurat nå. Da blir variasjonene uendelige, og mange penger spart. For ikke å glemme at man alltid har noe å ha på
seg.Basisklær går aldri ut av moten, og de har alltid klassiske farger som for eksempel sort, hvitt, grått, beige, marineblått og brunt
Begynn med å rydde i garderoben, og kast alt som ikke passer eller som du ikke har brukt på minst 1-2 år.

  • Velg tre basefarger, og bygg garderoben din rundt disse fargene. Det er gjerne farger du liker best, og har mest av i skapet. Tenk for eksempel på hvilke farger du bruker mest.
  • Velg klærne etter din personlighet, livsstil, kroppsfasong og budsjett.
  • Lag en liste, og del garberoben inn i kategorier. Da er det mye lettere å se om noe mangler til basisgarderoben, og du vet nøyaktig hva du skal være på jakt etter neste gang du skal shoppe.
  • Tenk nøye igjennom tilbehøret ditt. Tilbehøret er prikken over i'en til alle antrekk. Velg tilbehør som kan passe inn til alle antrekk og variasjoner.

Harmoni! Når du skal matche klær er det ikke bare fargene som skal passe sammen, men også materialer og fasong er viktig. Tenk enkelhet!


Dress: En dress er must have, og kan varieres etter alle plagg i garderoben din. Enda bedre er det hvis du velger en nøytral farge som du kan bruke til alle andre farger. Når jeg skriver dress, så mener jeg en blazer, skjørt og dressbukser. En fin dress med klassisk snitt kan koste litt, men er en av de beste investeringene.

Bukser og jeans: Når det gjelder jeans, trenger du faktisk bare to stykker. En sort og en blå. Velg en klassisk fasong, da har du de evig. Sørg for å ha vanlig bukser også, to, tre stykker. Fargene bør være i de klassiske som jeg har nevnt over her. Vær lur og velg de i ulike materialer også, så blir det større variasjon.


Skjorter og T-skjorter: Basisgarderoben er ikke komplett uten en klassisk hvit skjorte, lang- eller kortermet. Eller begge deler. Basis T-skjorter er også tidløse plagg som kan brukes til de fleste anledninger og årstider. Bytt ut jeansen med andre typer bukser (dressbuksene også) for å tilpasse anledningen.

Skjørt: Det viktigste med skjørt, er at du finner en fasong som får frem kroppsfasongen. To skjørt holder i basisgarderoben. Ett kort og ett langt. Hvis du er litt usikker på hvilken fasong som er finest til din figur, gå for blyantskjørt. Denne fasongen passer alle.

Den lille sorte: Dette plagget kan redde kvelden din hvis du synes det er vanskelig å finne noe å ha på seg. Den passer sammen med omtrent alt. Elegant tilbehør, skjerf, belter eller blazer. For ikke snakke om alle typer sko, hårfrisyrer og makeup. Dette er must have i garderoben!


Trench coat og skinnjakke: En Trench coat passer til alle typer antrekk, og går aldri av moten. Det samme med skinnjakken. Begge passer sammen med jeans og skjorte for hverdagsantrekket, eller sammen med kjole eller skjørt på byen.

Sko: Basisgarderoben bør inneholde tre par klassiske sko. Sorte, brune og et par lyse. Velg sko med høye hæler eller flate, tenk på hvilken stil du har og hva du gjør i hverdagen. Du trenger også sandaler og støvletter, alt etter årstid.

Belter og vesker: Hold deg til tre belter i basisgarderoben, i for eksempel sort, beige, og ett med mye farge. Bruker du veske, er det fint å ha to stykker som basis, for eksempel en sort og en brun. Hvis du ikke bruker veske så ofte, så holder det med en. Velg da en som du kan bruke til alle anledninger.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine