Riktig redskap er halve jobben!

Når man vil ha et perfekt og holdbart resultat på makeupfronten, er redskapene du bruker halvparten av jobben.
Jeg har anbefalt mange kunder og heller satse på litt dyrere koster og pensler, enn å kjøpe den dyreste sminken.
I hvertfall hvis man ikke er proff.


Tenk på dette:
Investér heller i noen få gode pensler enn mange dårlige. Det hjelper ikke at kvaliteten på øyeskyggen er god når redskapet er feil.
Husk at hver eneste pensel og kost er laget for å ha sin funksjon.

Vær nøye med å teste ut kvaliteten på kostene før du kjøper de. Alle hårene skal for eksempel ligge samme vei. Gjør de ikke det, er det et tegn på kvalitetsbrist.

Sjekk om kosten røyter! Når vi snakker om koster med naturhår, er det helt vanlig at de mister noen få overflødighetshår når de er nye. Men røyter den mye, ligg unna.

Det går faktisk an å forme kosten slik at passer nøyaktig til det du vil bruke den til. Men dette er ikke noe jeg anbefaler hvis du ikke er trent. Men det er greit å vite at dette er mulig. Pass på å klippe bare tuppen/spissen.

En øyeskyggepensel er en av de første penslene jeg ville investert i, for den kan brukes både til base, highlighting og selve øyeskyggen. Husk å gjøre den ren mellom hvert fargebytte!

Koster og pensler med naturhår er absolutt de beste, men er du allergisk for dyrehår må du naturlig nok gå til innkjøp av redskap med syntetiske hår.

En egen mappe til penslene vil jeg absolutt anbefale. Da ligger de fint og beskyttet. Disse fåes i alle prisklasser, og kostene selges gjerne sammen med mappen.

Vær veldig nøye med god rengjøring etter bruk. Det samler seg mye skitt og fettrester i kostene, og dermed kommer også bakteriene.

Vær litt gjerrig på kostene, og ikke lån de bort. Faktisk så kan andres bakterier og fett fra deres hud gi deg urenheter. Vask iallefall kostene godt før du bruker det igjen.

Rengjøring av redskapene:

Hold busten på kosten under rennende vann. Pass på at vannet er lunkent, ikke for varmt.

Bruk mild sjampo, balsam eller Zalo og massér det inn i kosten. Jeg bruker selv Zalo, for den løser opp fett veldig effektivt.

Rens kostene nøye under det rennende vannet. Legg merke til hvor møkkete vannet som renner ut av kostene er. Fullt av gammel makeup!

Fortsett å skylle kostene, til vannet er blankt og rent.

Legg hårene på kostene i riktig retning, og la kostene lufttørke, da holder hårene seg finere, og du har kostene mye lenger. Jeg lar de bare ligge på et tørkepapir en stund.
Er det lenge siden du har vasket kostene dine, vil du føle at du har fått nye.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine