Makeup basistips som alle burde kunne


Det som er så spennende med makeup er at det er en tynn og hårfin linje mellom å få det til å se fantastisk eller mislykket ut. Bittesmå justeringer eller fargevalg kan gjøre en enorm forskjell!

Så her kommer noen bittesmå og enkle basistips som alle burde kunne når de skal legge makeup:

Foundation basistips:
Dette er det aller viktigste! Uten et perfekt underlag, så hjelper det ikke hvor lekkert du har lagt for eksempel øyeskyggen. Alt ligger i å prøve å få frem så fin og naturlig hud som mulig. Riktig type og farge på foundation og riktig verktøy å legge det med.
Flytende foundation er enklest og legge, og med en litt stor pensel, så er det lettere å legge et tynt og naturlig "lag". Husk å riste flasken, så du får blandet fargen og ingrediensene ordentlig.
Foundation legges først og fremst under øyepartiet, på kjevepartiet, ved ørene (gjerne på ørene også hvis du skal tas bilder av) og i pannen. Pass på hårfestet så du ikke går rundt med "grå" pannelugg :-)

Eyeliner basistips:
Eyeliner er et av de makeupproduktene som kan gi deg enten en uimotståelig og vakker look, eller få alt til å se merkelig ut, så vær nøye med eyelineren!
Men enten du liker å legge flytende eller fast type, så går basistipset ut på å huske å farge vippene helt innerst ved vipperoten. Når du legger maskara, så er det alltid et lite område innerst som ikke får noe særlig farge, særlig på oversiden. Bruk flytende eyeliner til å farge med, og vippene vil se mye tykkere ut! 

Lepper basistips:
Tips 1:
Ikke glem å skrubbe leppene av og til! Først og fremst så er det selvfølgelig ubehagelig å gå rundt med flassete og tørre lepper, særlig på høsten og vinteren så kommer dette her. Men det ser også helt forferdelig ut med leppestift eller gloss på tørre lepper, for det ser ut som man har lagt et tykt og klumpete lag med farge.
Skrubber du leppene først, så vil leppene se myke og fine ut, og det er mye enklere å legge på leppestiften også, og resultatet kan som sagt ikke sammenlignes :-)
Tips 2:
Husk at små lepper vil se større ut med litt lysere farger. For lyse farger gir forstørrende effekt, mørke farger gir en forminskende effekt. På små lepper er det ekstra fint med en skinnende gloss også, som vil gi enda større effekt. 

Øyeskygge tips:
For å tilføre et ekstra levende og skinnende glimt til øyet, kan du legge litt ekstra øyeskygge som har skimmer i seg på midten av øyelokket, over basefargen du har på resten av øyelokket. Det holder nesten med en liten prikk for å få øynene til å skimre. Dette mener jeg er et supermust når du legger på øyeskyggene. Øynene popper med en gang!


Ikke vær redd for å prøve deg frem! :-)

5 kommentarer:

{ Marlene } | 2. oktober 2011 kl. 15:34 sa...

mange bra tips jeg skal ha i bakhodet neste gang jeg stæsjer meg opp ja !:-)

{ Liv } | 2. oktober 2011 kl. 20:11 sa...

Hei hei Marlene, så koselig kommentar, tusen takk :-)

Ja, prøv deg frem så ser du fort hvor lite som skal til!

Ha en fin søndag videre! :-)

{ Tonjes fine verden } | 2. oktober 2011 kl. 20:43 sa...

Kunne du lagt ut et bilde av øyeskygge-tipset? Skjønte ikke helt hva du mente nemlig.. :p Blir kanskje litt enklere å forstå hvis jeg får se selv.

{ Pabla Andrea } | 2. oktober 2011 kl. 20:48 sa...

Elsker når folk tipser om nyttige ting som sminke :D

{ Liv } | 5. oktober 2011 kl. 08:15 sa...

Tonjes fine verden:
Jo, det skal jeg jammen gjøre, veldig lurt, og så klart det er lettere å skjønne hva jeg mener da :-)

Tusen takk Pabla Andrea, så koselig å høre :-)

Ha en fin-fin dag, begge to! :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine