Gjør et godt førsteinntrykk! Du får bare en sjanse!

Førsteinntrykket du gir når du møter andre mennesker kan være med på å påvirke hvordan de kommer til å se på deg i fremtiden. Har du gjort et dårlig førsteinntrykk kan det være vanskelig for andre å forandre mening. Det har du helt sikkert merket selv, hvis du har møtt noen som ikke akkurat ga deg "wow-følelsen".

Det er ikke dermed sagt at du ikke kan forandre et dårlig førsteintrykk av deg selv, men  det er en vanskelig jobb å skulle "bevise" for andre at de har feil inntrykk av deg, og at du egentlig er en snill og morsom person.
Da er det mye bedre å gjøre et godt inntrykk med en gang :-)


Ta førsteinntrykket ditt alvorlig, uansett hvilken setting du er i. Jobbintervju, en date, nye venner eller når som helst, det er like viktig uansett. Det gir deg også god selvtillit å vite at du fremstår som en sikker og åpen person.

Noen tips:

Tenk over hvordan du får et førsteintrykk av andre, og hva som gjør at du blir imponert eller ikke. Er det enkelte ting du absolutt ikke klarer at andre gjør, sørg for at du ikke gjør de samme feilene selv.

Når du skal møte mennesker for første gang vil du gjerne vise at du har kontroll, og at du er fokusert og trygg. 
Unngå å haste inn i rommet, samtidig som du har høy stemme og veiver med både armer og ben. Det kan nemlig gi signaler til andre om at du vil ha all oppmerksomhet, er nervøs og usikker på deg selv. Og det vil nok få andre til å titte på deg, men ikke på den positive måten du vil.

Gå inn med hodet og blikket hevet, og ha rolige og avslappede bevegelser. Da vil førsteinntrykket av deg istedet bli at du er sikker på deg selv og kan takle alle utfordringer. Folk vil også føle seg mer komfortable rundt deg, og bli nysgjerrige på hvem du er. De får lyst til å vite mer om deg. Og ingen har merket at du egentlig var nervøs i utgangspunktet.

Øyekontakt
Se folk i øynene når noen snakker med deg. Flakking med blikket kan gi inntrykk av at du enten ikke er interessert i å snakke med dem, eller at du er distrahert og stresset. Ingen av disse vil gjøre særlig godt inntrykk på folk. Ved å ha god blikkontakt får du andre til å føle seg interessante, og at du synes det er interessant det de snakker om. Da gir du andre en god følelse, og førsteinntrykket av deg blir automatisk positivt.

Samtalen med andre
Akkurat som med øyekontakt er det superviktig å ta del i samtaler med andre. Gjør du ikke det, kan det bli oppfattet av andre som at du er uinteressant, eller at du ikke er interessert i å snakke med dem. Snu det rundt, og tenk på responsen fra andre når du snakker med dem. Er personen stille og nesten ikke sier noenting, så er det vel ikke det mennesket du helst vil ha en samtale med igjen senere. Da går du heller til personen som virket interessert i hva du hadde og si, og som også førte en samtale med deg.

Når du har en samtale med ukjente er det viktig at det blir en balanse i det. Hvis du dominerer helt og snakker hele tiden, kan det bli oppfattet som at du er arrogant og skrytete, men hvis du ikke sier noe i det hele tatt så kan det gi signaler om at du er kjedelig og uinteressant. Finn en mellomting!

SMIL!
Jeg mener personlig at dette er det viktigste! Du kan slippe unna med så mye, bare du har et smil på lager. Uansett hvor nervøs og ukomfortabel du måtte være, så er et ekte smil alltid med på å gi et positivt førsteinntrykk. Det vil med en gang bli oppfattet som at du er en utadvendt og åpen person. Og skulle du alikevel veive litt for mye med armene, eller flakke litt med blikket, så vil smilet huskes best. Og da er det tilgivelig med noen småfeil underveis.
Men husk også at det er stor forskjell på et åpent og sjarmerende smil og en nervøs og høy latter ;-)

Test deg foran speilet først! Det har jeg ikke tall på hvor mange ganger jeg selv har gjort! :-)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine