Sotede øyne - steg for steg

Sotede øyne er supersexy, og en trend som er like aktuell sesong etter sesong.
Det er mange måter og sote øynene på, men her er en enkel oppskrift som jeg gjerne bruker:


Dette trenger du:
> Foundation
> Pudder
> Eyeliner -
Hvis sort blir for voldsomt til deg, så prøv deg frem med grå, blå, grønn eller brun eyeliner i stedet. Alt ettersom hvilke farger du vanligvis bruker. Det er mulig og sote med alle farger, så lenge de er litt intense.
> Øynskygge -
Bruk minimum en lys og en mørk farge, gjerne også en mellomfarge. Mørke farger virker best til å sote med, men du trenger ikke nødvendigvis å tenke i sort og mørkegrå farger. Prøv for eksempel brune nyanser, mørkegrønn, mørkeblå eller lilla og bordeaux (plommefarge). Er du usikker på hvordan du skal kombinere fargene, kan det være lurt å kjøpe en palett med flere farger, for der hører stort sett alltid fargene sammen.

Slik gjør du:
Bruk foundation og pudder som base på øyelokkene, da sitter øyenskyggen lenger. Skulle alikevel skyggen stripe seg, kan du bruke en primer, en krem som er laget spesielt for å få øyenskyggen til å sitte ekstra godt.
Tegn opp og ram inn hele øyet med eyelineren.
Tegn en tynn strek langs øvre øyelokk helt fra innerst til ytterst, så streken blir bredere og bredere jo lenger ut mot ytterkanten du kommer.
Lag prikker med eyelineren langs vippene på underkanten av øyet, så det blir mettet med farge. Ton ut med Q-tips eller børste.

Tips:
Hvis du synes øynene blir for små av så mye eyeliner, kan du la være å ramme inn hele øyet. Legg kun eyeliner i ytterkanten av øyet, både oppe og nede. Hvis du fortsatt synes øynene blir for små kan du bruke en lysere eyeliner, for eksempel brun.
Prøv deg frem til du finner den fargen du synes kler din øyefarge best.Påfør øyenskyggen i mellomfargen, eller den lyseste nyansen hvis du jobber med kun to farger. Legg skyggen på hele øyelokket.

Så påfører du den mørkeste av skyggene. Fordel den langs hele folden over øyelokket. Pass på at du bruker litt av gangen, så det ikke ser skittent og utsmurt ut. Legg den mørke skyggen over eyelineren både over og under øyet, da holder den nemlig lenger også. Ta deg god tid til å tone og duse, helt til fargene glir over i hverandre. Jo mer du toner, desto lenger vil fargene sitte.

Bruk gjerne en lys og nøytral farge øverst og opp mot øyebrynet til slutt. Det er med på å åpne opp øyet.


For å tilføre litt ekstra glitter, og for å lage mer kontraster, kan du gjerne bruke en lys øyeskygge med litt ekstra skimmer og glitter i øyekroken.
Da får man inntrykk av at øynene skinner litt ekstra, og at de er litt tårevåte. Du demper også litt av hardheten med sotede øyne på denne måten.

Avslutt med masse maskara, for å få den sotede looken til å se ekstra dramatisk ut. Gjerne flere lag, men pass på at restultatet ikke blir kladdete.Sotede øyne er supersexy, men det er også en voldsom look.
Pass på å dempe resten av makeupen.
Velg for eksempel en rouge i nøytral farge som kun gir glød og ikke så mye farge, og avslutt med en diskrét leppestift eller lipgloss.

Nude lips er det fineste til sotede øyne synes jeg.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine