Historien om Coco Chanel

Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel ble født 19. august 1883, og døde 10. januar 1971.
Hun var som de fleste vet, en fransk fashiondesigner, og regnes som en pioneer på grunn av sin moderne filosofi, maskuline stil og sin rådyre enkelhet. Dette har gjort Chanel til et av de største og viktigste navn i historien, i det 20 århundrets fashion.
Er du ekte fahionista, er dette en historie du helt klart bør få med deg:


Coco's Liv:
Coco presenterte mange versjoner av sin barndom, men det som er sikkert er at hun var datter av en omreisende selger, ved navn Albert Chanel og hans elskerinne, Jeanne Devolle.

Hennes foreldre giftet seg i 1880. Hun hadde fem søsken - to søstre og tre brødre.
Når hun var 12 år døde moren hennes, og faren reiste fra barna kort tid etter. Den unge Chanel tilbrakte syv år i et hjem for foreldreløse, og det var her hun lærte seg å sy.
I 1913, etter flere forhold med rike menn, fikk hun mulighet til å åpne en butikk i Paris, hvor hun solgte damehatter. Innen ett år hadde gått, flyttet hun butikken sin til fasjonable Rue Cambon.

CHANEL NO. 5
I 1921, introduserte Chanel Chanel no.5. Parfymen var den aller første som ble solgt verden rundt, og flasken skilte seg ut med sin moderne enkelhet. På den tiden var det høyst uvanlig, da parfymeflaskene ellers var prangende og utsmykkede. No.5 sies å være Coco's lykkenummer, men den fikk altså navnet sitt fordi det var parfymeprøve nummer 5. Pierre Wertheimer ble hennes partner i parfymebransjen i 1924.


Visste du foresten at det blir sogt en flaske Chanel no.5 hvert 30 sekund? Døgnet rundt!

Chaneldrakten:
Den berømte Chaneldrakten ble lansert i 1923, og var superelegant.
Den hadde et knekort skjørt med tilhørende jakke. Drakten var laget i tradisjonell vevd ull med sømmer og gullknapper, og tilbehøret var trendy perlehalsbånd.

Chanel gjorde også den lille sorte ufattelig populær. Den kunne brukes både dag og kveld. Man byttet bare tilbehør til den.
I 1923 fortalte hun til Harper's Bazaar, at "enkelhet er nøkkelen til virkelig ekte eleganse.

Hun giftet seg aldri, men hadde mange elskere, blant annet Hertugen av Westminister, Storhertug Dmitri av Russland, idrettsmannen Boy Capel, hesteoppdretter Étienne Balsan, og artisten Paul Iribe.

Alle hadde stor innflytelse på Coco, noe som også gjenspeilet seg i hennes design.
I mer enn 30 år var hotell Ritz i Paris hennes hjem, til og med under naziokkupasjonen. Under denne tiden ble hun sterkt kritisert for å ha en intim affære med Hans Gunther Von Dincklage. Han var nazioffiser, og sørget for at hun kunne fortsette å bo på Ritz.
Hun tilbragte sine siste år i Lausanne i Sveits, før hun døde i Paris, 10. januar 1971. Hun er begravd i Paris, på et gravsted omgitt av fire steinløver.
 
The House of Chanel er fortsatt like sterkt, og et av verdens største motehus med Karl Lagerfeld som stjernedesigner.
 
 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine