Retusjering av bilder! Greit eller ikke?

Vi vet alle at det ikke er mulig å være rynkefrie i en alder av 50, og mange mener at man skal bære alderen sin, og vise seg fra den alderen man er i.
Men hva betyr det egentlig? Se bare på Madonna, som er Dolce & Gabbana's nye ansikt utad.


Bildet til venstre viser bildet uretusjert, bildet til høyre er det ferdige og retusjerte bildet.

Det retusjerte bildet viser en sexy og ung frøken, men da de uretusjerte bildene dukket opp på nettet, så var sannheten en annen. Madonna ser i virkeligheten blek og trøtt ut, med rynkete hender og blodåresprengte armer.

En ting er å retusjere litt på armene, og fjerne blodårene. Men en helt annen ting er når man begynner å forandre på hvordan personen ser ut.
Øynene til Madonna har forandret fasong. På de uretusjerte bildene skrår øynene hennes nedover. De ser trøttere ut, noe som faktisk er helt naturlig når man har passert 50.
Madonna har en ganske bred ansiktsfasong. Denne er retusjert til en oval og mye smalere fasong. Leppene er også justert oppover, og selvfølgelig mye fyldigere.

Jeg synes det er greit med en viss retusjering, men ikke når man skal lage en person om til en annen.
Fjern gjerne en kvise eller to, legg på litt ekstra lys for å få frem ekstra glød, eller myk opp huden litt med filter. Men ikke skap nye mennesker!

Ikke rart tenåringsjenter, gutter og alle oss andre for øvrig, sliter med dårlig selvtillit når vi titter i moteblader og magasiner!

Kanskje vi kan klare å være litt mer fornøyde over oss selv, når vi vet at det ikke er et eneste av disse bildene som er helt ekte?


1 kommentarer:

{ Elizabeth } | 31. mai 2011 kl. 00:11 sa...

Dette var virkelig litt av en forandring må eg si. Liker det ikke! Synes det blir helt feil å retusjere bildene så pass mye som det her.. Uff :/

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine