Ta knekken på de 3 tørreste områdene

Tørr hud kan være to vidt forskjellige ting. Enten så kan du ha en tørr hudtype, noe som betyr at huden ikke danner nok fett, da vil huden mangle fett innenfra. Eller at huden tørker ut mer om vinteren, da det er lavere luftfuktighet. Fukten fordamper nemlig fra huden og dermed føles den tørr. Det siste gjelder meg. Jeg tørker fullstendig ut i vintermånedene, og jeg må smøre, smøre og atter smøre. Og det er det som skal til, det å bruke kremer og oljer som inneholder barrierestoffer. Barrierestoffene holder på fukten som allerede finnes i huden.
Det er ekstra viktig i vintermånedene, for huden belastes ekstra på grunn av temperatursvingninger.

Og det er spesielt 3 områder som er utsatt, og som vi gjerne vi ha has på:

Skinnleggene:
Her er det veldig vanlig å bli ekstra tørr, særlig om vinteren fordi leggene ikke har så mange talgkjertler som resten av kroppen. Som resten av kroppen smører vi selvfølgelig leggene også, men et tips er å bruke olje før kremen, eller blande krem og olje sammen før du smører det inn. Et tips er også å bruke oljen i stedet for det vanlige skummet når du barberer deg.

Hælene:
Tørre hæler er typisk for en tørr og kald årstid. Du kan file dem med en grov sandpapirfil. Gjør det rett etter dusjen, da er huden mykere, og smør inn med en fet fotkrem etterpå. Pakk gjerne inn føttene og la kremen trekke inn selv.

Albuene:
Her hjelper det også med en fet og god krem eller olje, men er noe som er veldig effektivt er faktisk å gni huden med sitronskall. Det er på grunn av den naturlige sitronsyren.

Bruk fuktighetskremer og oljer lag på lag eller bland de sammen, og fortsett til huden føles normal og fin igjen.
Og så får vi bare håpe at det går fort til våren! :-)


4 kommentarer:

Anonym | 7. desember 2011 kl. 21:18 sa...

Off, ja jeg begynner å bli tørr rundt omkring, i tillegg til de problemområdene du lister opp har jeg et problem med nupper på hofter og lår, skikkelig kjedelig, og må fjernes med peeling har jeg funnet ut.. Har du en god peeling å anbefale? :)

Klem, Hilde

{ tinemarie } | 7. desember 2011 kl. 21:41 sa...

Tusen takk for tips!:)

{ salige lavendel } | 8. desember 2011 kl. 10:14 sa...

Takk for koselig hilsen hos meg, den varmet godt i hjertet ♥ Dette er nok gode vinter-hud tips. Og jaaa - jeg håper også det går fort mot våren. Hater denne kuldetiden. Eneste koselige er fyr i peisen og stearinlys da =) Ha en strålende dag.

{ Liv } | 8. desember 2011 kl. 11:59 sa...

Heigstad:
Ja, det er kjedelig! Jeg har sånne nupper på armene jeg, bittebittesmå, de synes ikke noe særlig, men jeg kjenner dem. Irriterende. Men jeg bruker skrubb jeg også, og OM jeg kan anbefale deg, absolutt! Men jeg skal lage et innlegg om produktene, så får du se bilder av de også :-)

tinemarie:
Bare hyggelig, håper du kan ha nytte av de :-)

Ha en super dag jenter!

Klem fra Liv :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine