Foliebakt torsk med grønnsaker og ris

Festmat til hverdags kaller jeg bare dette her. Jeg elsker jo torsk da, og gjør du det også så må du prøve denne oppskriften:

Du trenger:
1 torskeblokk. (Del opp og fordel ca. 100-150 g. i hver foliepakning).
Grønnsaker, jeg har brukt rotgrønnsaksblanding. Den inneholder blant annet:
Gulrøtter, puréløk, vanlig løk, kålrot, men her kan du også bruke for eks. blomkål- og brokkoliblanding, eller de grønnsakene du liker aller best. Det er egentlig bare å fylle på :-)
Persiladekrydder, kjøpt i Sverige
Stekefolie
Fullkornsris

Til oljeblanding:
2 ss. olivenolje
Pepper
Salt
Litt saft fra en sitron
Smak til!

Slik gjør du:

Sett ovnen på 250 grader
Bland sammen olivenolje og krydder klart til oljeblanding
Kok risen så den er ferdig samtidig med torsken.

1. Lag folien til en "skål" med litt høye kanter, så ikke det våte renner ut igjen.
Ha i en skvett med vann i bunnen av folien før du legger i grønnsakene. Så får de dampet seg godt.


2. Pensle torsken med oljeblandingen på begge sider. Legg den på toppen av grønnsakene og krydre med Persilade.


3. Pakk igjen folien og sett de ned i en ildfast form, for så å sette det på rist, midt i ovnen. La torsken bake i ca. 40-45 minutter.


4. Spis og kos deg! :-)



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MakeMeUp BLOG Follow MakeMeUp BLOG
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine