Bedre kvalitet på håret med hodebunnsmassasje og kur

Som jeg har skrevet litt om før, er vinteren, spesielt her i nord en skikkelig prøvelse for håret. Varmere rom innendørs, iskaldt ute og tette hodeplagg kan gjøre hodebunnen irritert og håret blir matt og statisk.

For å prøve å få tilbake glansen i håret som vi har på sommeren trengs det ekstra pleie, og et par ting vi kan gjøre er å ta en hodebunnsmassasje, som øker blodsirkulasjonen i huden, eller en god kur.

Det er ikke bare for å tjene ekstra på frisørbesøket ditt at frisørene spør om du vil ha en kur, men du kan faktisk like godt gjøre det hjemme, bare pass på at du finner produkter som er tilpasset din hårtype. Du trenger heller ikke gjøre det hver dag. Merker du at håret blir litt ekstra tungt, kan du la det gå litt ekstra tid til neste gang du kurer.

Før så skulle kurene sitte kjempelenge i håret, men nå finnes det mange kurer som nesten bare føles ut som en balsam fordi de trenger bare et par-tre minutter på å virke. Vil du ha kuren i lenger så gjør ikke det noe, men skyll litt ekstra godt så det ikke sitter igjen rester i hodebunnen.
Håret er foresten ekstra mottagelig for produktene når det er varmt, så har du planer om å legge deg i badekaret for eksempel kan du sette en hårkur samtidig. I badstu er det også lurt å ta en kur samtidig.

Når det gjelder hodebunnsmassasje er det supert å massere med samme type oljer som brukes i aromaterapi.
Eller så er den aller billigste massasjen den oljen du har i kjøkkenskapet ditt. Nemlig olivenoljen. Den etterlater en silkeaktig effekt på håret etterpå, og gir masse god og verdifull fukt til hodebunnen.


Slapp av i fingrene og jobb skikkelig med fingrene i sirkler, og rundt på toppen av hodet.
Varm gjerne oljen litt først i mikroen, men bare så vidt det er!
Masser helt til oljen er fullstendig absorbert av hodebunnen og tull ett håndkle rundt håret så oljen får jobbe skikkelig i hodebunnen.
Sitt gjerne i en halvtime mens oljen jobber. Skyll ut oljen, og gjerne to ganger så du er sikker på at du har fått ut alt.

Og ikke glem å kose deg, da! :-)

Bildene er googlet

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MakeMeUp BLOG Follow MakeMeUp BLOG
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine