Et blankt lerret

Streber du etter den perfekte makeup'en, og øver og øver på å legge øyeskyggen og eyelineren på akkurat den måten du har sett det gjøres på bilder av kjendiser og lignende? Kanskje du er nybegynner, og vet ikke helt hva slags farger eller produkter du skal bruke?
Da skal du glemme disse stegene i makeuprekkefølgen litt, og så skal du heller konsentrere deg om basen først.

Start med å øve deg på selve ansiktet. Det er som et ark som du skal tegne det fineste du kan på, og er ikke det i orden, så er det ikke mulig å rette det opp igjen ved hjelp av all verdens fine og dyre øye- og leppeprodukter.

For å sikre deg et perfekt makeupgrunnlag, er det viktig å ha et godt renseprogram som er tilpasset til akkurat din hud. Invester i hele rekken, det vil si i tillegg til makeupfjerner, rens, ansiktsvann og fuktighetskrem, har du også en peeling og ansiktsmaske. (gjerne en fuktmaske) Når huden din er nyrenset, myk og god, da har du det blanke lerretet som du skal "bygge" videre på for å ende opp med en vakker makeup.

Start med å legge en fuktighetskrem på "lerretet" ditt.

Legg en base som jevner ut og gir glød. Basen gjør også at resten av makeup'en sitter bedre.
Så legger du foundation og concealer som er tilpasset din hudnyanse. Har du kalde eller varme toner i huden? Dette er viktig for å få et helt naturlig og fint resultat.
Concealeren korrigerer blant annet mørke ringer under øynene, rød nese og andre ujevnheter. Hele poenget med disse produktene er å oppnå en helt jevn hudtone i hele ansiktet, så concealeren må være så lik foundationen som mulig i nyanse.


Riktig verktøy gjør halve jobben for deg, så det er viktig at du har noe av god kvalitet. Legg heller mer penger i gode koster og pensler, enn dyr makeup!
Husk at når du jobber med flytende produkter så er det syntetiske koster du skal bruke.

Liker du å bruke fingrene når du skal legge foundation, kan du for eksempel varme den opp litt mellom fingrene før du legger den på, for da vil den lettere smelte inn i huden. Dette kan være lurt å gjøre hvis du er nybegynner, for da blir det lettere for deg.

Et løst pudder over foundationen gjør at alt sitter mye bedre. Jobb pudderet skikkelig inn, veldig lite av gangen, så du ikke ender opp med å se ut som du har tatt på deg en maske. Bruk et pudder som er helt transparent, for du vil ikke ha flere fargetoner i huden enn det du allerede har påført.

Og er du klar til å gå videre til resten av makeup'en! Er basen i orden, kan du nesten gjøre hva du vil ellers ;-)Bildene er googlet
3 kommentarer:

{ Unknown } | 14. mars 2012 kl. 20:40 sa...

Gode tips som alltid fra deg :)

{ Maria } | 18. mars 2012 kl. 02:05 sa...

Takk for gode tips. Skulle ønske jeg var flinkere til å sminke meg til "perfekt" hud.. Må nok øve litt mer :)

{ Liv } | 18. mars 2012 kl. 12:40 sa...

Tusen takk, Elizabeth, for alltid så koselige kommentarer fra deg :-))

Maria:
Trøst deg med at det ikke skal så mye øving til, det viktigste er å finne de riktige fargetonene :-)

Ha en kjempefin søndag, jenter! :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MakeMeUp BLOG Follow MakeMeUp BLOG
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine