4 urter som får deg til å gire ned!

Beroligende urtete finnes i ulike varianter, men ikke alle ingrediensene er like godt undersøkt. Her er fire som har en viss dokumentert effekt:


Sitronmelisse: En sitrusaktig urt som har vakt interesse hos vitenskapen. Avkok av planten viser seg å kunne dempe angst og kanskje til og med ekstra effektivt i kombinasjon med planten valeriana. Sitronmelisse inneholder også rosmarinsyre, som antas å virke beroligende uten å hemme hjerneaktivitet.
Valeriana (legevendelrot): Blir brukt som et naturlig alternativ til sovemedisin fordi den virker beroligende på nervøsitet. Effekten kommer av en rekke stoffer som ligner stoffet i GABA. GABA er et signalstoff i hjernen som man forsøker å etterligne i nervemedisin. Med valeriana slipper man en lang rekke bivirkninger.
Kamille: Te laget av kamille beroliger og kan drikkes før sengetid, siden den ikke inneholder koffein. De medisinske kvalitetene skyldes inneholdet av ulike fytostoffer, for eksempel chrysin, et flavonoid som man vet virker beroligende. Dessuten får du terpenet bisabolol, som ser ut til å beskytte mot bakterier og betennelsestilstander.


Lavendel: På grunn av den nydelige duften har lavendel tradisjonelt blitt brukt som parfyme, men etter hvert også i te. Forskerne har nemlig oppdaget at den virker mot angst. Dyreforsøk har vist at effekten kan sammenlignes med nervemedisin, mens forsøk med mennesker har vist at lavendel kan depe milde angstreaksjoner.


Kilde:
Iform.no
matvareguiden.no
rolv.no
eshabe.eu


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine