5 tips om hårvoks

Vi stapper gjerne håret vårt fullt av ulike stylingprodukter, som hårspray i alle varianter, skum, gelé og voks. Det ser superbra ut, helt til vi skal vaske det ut igjen, og man opplever gjerne at håret kan være problematisk i mange dager etterpå. 

Det kan være greit for håret innimellom, og når vi skal være ekstra fine, men visste du at for mye, og feil bruk av for eksempel hårvoks kan forstyrre hudens naturlige balanse i hodebunnen?

Noen tips:

1. Hold deg unna oljebasert voks, bruk bare vannløselig. Du vil merke at den er mye lettere å vaske ut igjen, og dermed får hodebunnen puste.

2. Bruk god tid og vær nøye når du vasker voksen ut av håret igjen. Alt må være borte så det ikke sitter rester igjen som kan irritere hodebunnen eller hindrer den i å puste. Det kan være veldig ubehagelig hvis du har en sart eller tørr hodebunn fra før, og du vil merke at håret er vanskelig å style også.

3. Husk at når det gjelder voks, er dette til tuppene og ikke til hele håret, så pass på å ikke bruke for mye. Jeg kan også bruke voks til ørsmå hår som er litt frizzete hvis jeg har satt opp håret oog vil ha disse til å ligge, men det er ørlite! Så voks egner seg best til tupper. Bruker du for mye kan også hodebunnen bli synlig i frisyren, og håret kan også sett fett ut. Det er aldri pent.4. Bruker du voks hver dag, så pass på å gi hodebunnen fri innimellom. Dette gjelder egentlig for alle stylingprodukter. Ikke ligg med voksen natten over, venn deg til å vaske den ut før du legger deg. Da gir du hodebunnen mulighet til å normalisere seg.

5. Har du store mengder med voks i håret, kan det være vanskelig å få det ut igjen. Massér inn balsam rett i det tørre håret og skyll det ut med varmt vann. Ha i sjampo og avslutt med enda en omgang med god og mykgjørende balsam.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine