Dette gir en minskende effekt på store porer

Jeg kom til å tenke på at dette kanskje kunne være til hjelp for dere som har store porer, fet eller uren hud etter at jeg skrev om bringebær tidligere.
Bringebær inneholder salisylsyre, og derfor kom jeg på at jeg skulle skrive litt om hudpleie med salisylsyre også :-)

Det er umulig å "krympe" størrelsen på porene, men det finnes iallefall måter man gjøre for å forminske inntrykket av store porer på.

Start med å fjerne den overflødige oljen i huden din. Det er et av kjennetegnene på en fet eller uren hud, at den er oljete.
Oljen kan nemlig tette porene og få dem til å se enda større ut enn det de er.

Ta deg tid til å vaske ansiktet ditt to ganger om dagen med en rens som har en peelende effekt. Se derfor etter rens som inneholder salisylsyre. Den får unna all skitten som sitter i porene dine.

Etter rensen bruker du en oljefri fuktighetskrem, og den bør inneholde en solfaktor på minst 15. Solen og eventuelle skader du får av den (for eks. solbrenthet) kan nemlig forstørre porene dine.

En gang i uken kan du også bruke en peeling for å skrubbe vekk de døde hudcellene. Da vil huden se glattere og jevnere ut, og porene vil heller ikke se så fremtredende ut.
Husk at peelingen også er tilpasset for fet/uren hud.

8 kommentarer:

{ Silje } | 1. mars 2012 kl. 22:34 sa...

Dette med peeling er veldig viktig! Jeg har store porer ved siden av nesen, og dersom jeg glemmer å peele/eksfoliere huden ser det helt forferdelig ut.

Dessuten bruker jeg Pore Mininizing Lotion fra Kiehl's og Porefessional primer fra Benefit for å gjøre dem mindre synlige.

{ Liv } | 4. mars 2012 kl. 22:45 sa...

Ja, peeling er viktig, og man ser så godt forskjell på kvaliteten i huden før og etter en peeling. Og man ser det ekstra godt om man har store porer og sorte prikker. Dessuten er det jo så deilig! :-)

Jeg har bare prøvd pore minimizing fra Clinique jeg, er du fornøyd med produktene du nevner? Alltid spennende å høre om produkter jeg ikke har prøvd selv :-)

{ Silje } | 4. mars 2012 kl. 23:03 sa...

Ja, jeg synes begge funker ganske bra. Kiehl's sin lotion har jeg akkurat kjøpt, så jeg er ikke helt kjent med den enda, men Porefessional synes jeg fungerer bedre enn mange andre primere jeg har til å kamuflere porer - Man masserer den godt inn på området man trenger å kamuflere, slik at porene "fylles" (men ikke tettes, heldigvis). Primeren får en pudderkonsistens når den har blitt massert inn. Jeg brukes denne kun i områdene hvor det trengs, og en primer fra Smashbox i resten av ansiktet.

{ Liv } | 4. mars 2012 kl. 23:13 sa...

Primeren fra Smashbox er helt fantastisk synes jeg. Det er som å legge silke på huden! :-)

Det høres forøvrig ut som om du har veldig gode hudpleierutiner :-)

{ Silje } | 4. mars 2012 kl. 23:25 sa...

Enig! Smashbox er himmelsk :D

Jeg prøver så godt jeg kan å ta vare på huden, men det er ikke så lett til tider... Den er ikke alltid like samarbeidsvillig :P

{ Liv } | 7. mars 2012 kl. 07:21 sa...

Nei det er sant, og huden har en tendens til å være ekstra motvillig hver gang man skal noe. Typisk! Men når man har gode hudpleievaner, så holder huden seg mer stabil, enn om man tar et skippertak innimellom.
Et tips til deg er å ikke eksperimentere for mye med huden like før bryllupet ditt. Bruk de produktene som du vet fungerer godt for deg :-)

Ønsker deg en super dag, Silje! :-)

Klem!

{ Silje } | 7. mars 2012 kl. 12:24 sa...

SV: Jeg skal holde meg til den rutinen jeg har nå, for å minimere risikoen for utbrudd rett før bryllupet :) Men jeg har tenkt til å ta en time hos hudpleier for utklemming og rens ca en mnd (eller mer) før den store dagen, sånn at jeg blir kvitt alle "smånuppene" jeg pleier å ha på haka osv. Tror du dette går greit?

{ Liv } | 9. mars 2012 kl. 14:49 sa...

En måneds tid før den store dagen er veldig greit, for skulle du få noen utbrudd så har huden tid til å bli bra igjen :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine