Hennatatoveringer - stadig et problem

Man har i flere år advart mot å få huden utsmykket på feriereisen, fordi den mørke hennaen kan inneholde et sterkt allergifremkallende fargestoff.


Allergifremkallende
Nå i vinterkulden fristes mange av oss til å reise til varmere breddegrader. Flere feriesteder, for eksempel Thailand eller Tyrkia tilbyr imidlertidige hennatatoveringer. Men hennafargen kan inneholde fargestoffet PPD - para-phenylene-diamin, som gjør fargen mørkere. Samtidig er den sterkt allergifremkallende.

Selv om det er mange år siden de første advarslene kom, registrerer man altså flere og flere som har fått alvorlige allergiske reaksjoner av PPD.

Den allergiske reaksjonen
Tegn på allergisk reaksjon er blant annet eksem og kløe. Reaksjonen kan vare i lengre tid, fordi stoffet sitter i huden. Men den kan også dukke opp senere i livet hvis du for eksempel farger håret med et produkt som inneholder PPD.

I EU er farger med PPD forbudt i henna-tatoveringer, men alikevel brukes det også på feriesteder i EU. Derfor anbefaler man å holde seg helt unna tatoveringene.Kilde: Informationcenteret for Miljø & Sundhed

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine