De 6 bud til et godt selvbilde!

Det er brukt utallige timer på studier om jenter og eget selvbilde, og det kommer frem gang på gang at vi ikke er fornøyd med hvordan vi ser ut. Hverken utseende eller kroppen vår er vi fornøyd med.

Det vi ikke trenger forskning til, fordi vi forstår det helt av oss selv, er at det å være misfornøyd og gå rundt med et dårlig selvbilde leder kun til stress, dårlig humør og i verste fall depresjoner, Det fører også altfor ofte til at vi tar mange dårlige og helsefarlige valg.
Vi jenter er altfor strenge mot oss selv, enten det gjelder hvordan vi ser ut eller prestasjoner på skole eller i jobb.

Er det ikke snart på tide å ta skikkelig vare på, og elske oss selv for den vi er?!


Skjønnhet er et relativt uttrykk og kan bety så mye forskjellig. Skjønnhet sees også forskjellig fra menneske til menneske. Alikevel så har vi en tendens til å mene at det pene og perfekte er det samme som ofte blir satt som en standard.
Men har du tenkt på at den såkalte standarden, altså det vi blir fortalt at er det pene og det riktige, ikke passer til alle siden vi er så forskjellige? Og hva skjer da, hvis man ikke ikke helt passer inn med skjønnhetsnormen, og det vi blir fortalt fra magasiner, reklame o.l? Jo, vi føler oss mindreverdige, og så er den onde sirkelen i gang, og vi begynner å finne feil med oss selv.
Har du blondt hår vil du være brunette, er du frodig i figuren vil du være tynn som en strek, og er du tynn som en strek, så prøver du å legge på deg fordi du vil være frodig. Har du rett hår vil du ha krøller osv, osv, jeg kunne holdt på i en evighet!

Et godt selvbilde er det viktigste for å ha det godt med oss selv, og også ha det bra med andre.
Her er noe som jeg bruker til å øve opp mitt selvbilde, for det er neimen ikke noe bedre enn alle andres :-)

1. bud til et godt selvbilde:
Få det inn i hodet at de såkalte skjønnhetsstandardene ikke varer for alltid!
De såkalte standardene forandrer seg jo hele tiden. Og det er forferdelig slitsomt å skulle prøve å leve opp til alle sammen - hele tiden.
Still deg foran speilet og virkelig gransk deg selv. Vær helt ærlig, og bruk tid. Har ikke du en fantastisk fin farge eller fasong på øynene? Osv. Plukk ut det du liker aller best ved deg selv, og fokusér på å fremheve det. Dette er den aller beste måte å skjule det du kanskje ikke er like fornøyd med. Prøv, det fungerer! :-)
Og da må jeg ta med at det er strengt forbudt å begynne å fokusere på det du ikke liker. Da må du begynne på nytt!

2. bud til et godt selvbilde:
Ta vare på deg selv! Gi kroppen din den beste behandlingen du kan!
Har du savnet å gå i svømmehallen, trene eller kanskje dansing? Sørg for å ta deg tid til minimum én fysisk aktivitet, og ta gjerne med deg en god venninne. Det å virkelig bruke kroppen gir en fantastisk følelse av tilfredstillelse og stolthet ovenfor seg selv, og ikke minst øker det selvfølelsen når du oppdager at du har gjennomført.
Dessuten gir fysisk aktivitet lykkefølelse, og det er bevist mange ganger gjennom forskning.

3. bud til et godt selvbilde:
Kvitt deg med alle klærne som ikke passer og som du har "spart" til en slankere deg. Slutt å tenke på størrelsen du "snart" klarer å gå ned til, og konsentrer deg heller om klærne som henger i skapet som passer, og som jeg garanterer sitter mye finere enn de mindre størrelsene. Det at du hele tiden går og tenker på at du burde ha passet inn i de mindre størrelsene, skaper så utrolig mye stress, og et helt feil selvbilde! Prøv heller å tenke som i bud nr.1. Hva er du mest fornøyd med, og sørg for å fremheve det, i stedet for å se deg blind på det du ikke er fullt så fornøyd med. Jeg sier det igjen, det fungerer, men du må bare kaste deg ut i det, å prøve! :-)4. bud til et godt selvbilde:
Øv deg på å kjenne igjen signalene på når selvkritikken kommer. Selvkritikk kan være ganske verdifullt hvis du bruker det til å bedre deg, eller du vet at du har tatt feil. Men selvkritikken må ikke ta over synet på deg selv! Det kan begynne så uskyldig. Som for eksempel at du har ordnet deg for å gå ut. I utgangspunktet er du ganske fornøyd med deg selv, men du klarer ikke si deg ferdig, før du har påpekt et par-tre ting ved deg selv som kunne vært bedre. Jeg kan love deg at disse tingene vil du se neste gang også, og så er det i gang. Vær fornøyd med resultatet, og IGJEN, trekk heller frem et par ting som du er ekstra fornøyd med!

5. bud til et godt selvbilde:
Dette er det aller viktigste synes jeg, og det fungerer iallefall veldig godt for meg. Alle har noe vi virkelig misunner med venninner eller kjendiser eller hvem det måtte være. "Å, hun har så vakkert hår, hvorfor kan ikke jeg ha sånt hår også?". Enten det går på væremåte, personliget, utseende eller hva som helst.
Men her kommer det viktige: Har du tenkt på at andre tenker sånn om deg? At andre beundrer deg for at du har noe som de vil ha? Tenk over det en stund, for du har garantert noe unikt og fint som andre misunner deg.
Har du lavt selvbilde, så er det ikke lett å forstå eller se det selv, men det er da det er viktig å øve seg. Gjør man en ting mange nok ganger, så blir det en vane. Sånn er det med alt.

6. bud til et godt selvbilde:
Gi komplimenter! Det å skryte av andre gir en utrolig god følelse og det styrker din egen selvfølelse. At man er i stand til å fremheve gode ting med andre gir et inntrykk av at du har det godt med deg selv, og at du er en sterk person og trygg på deg selv.
Og når andre ser dette, så vil du etterhvert se det selv også.

Vær flink nå, og start å øve i dag!
Snart så blir det en selvfølgelighet å se deg selv med positive øyne! :-)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine