Naturlige ingredienser - Før og Nå

Jeg har skrevet om hjemmelaget skjønnhetspleie flere ganger, for jeg er stor fan av naturlige og gode ingredienser som ikke koster så mye. Oppskrifter som inneholder urter, frukt og bær har florert i århundrer, ja faktisk årtusner!


Men hvor og når begynte det egentlig?
Her er litt historie om naturlige ingredienser som har vært brukt "bestandig":

Grønn te:
Grønn te brukes veldig ofte i skjønnhetsprodukter og det er nok fordi ph-verdien i teen er veldig lik ph-verdien i huden vår.
Den er også rangert til å være en av de aller beste skjønnhetsingrediensene i verden.
Før i tiden: Grønn te ble brukt av japanske kvinner, som vasket huden sin med den for å få silkemyk hud. De brukte den også som balsam til håret.
NÅ: Grønn te er først og fremst brukt i kroppsprodukter som for eksempel body lotion, badeoljer og dusjgelé. Elisabeth Arden har gjort stor suksess med serien Green tea. I den serien får du en tykk bodylotion på krukke, med små honningkuler i. En av mine favoritter, og bør prøves!

Lavendel:
Lavendel er velkjent for å virke avstressende, men de essensielle oljene er også blant de beste naturlige ingrediensene for å reparere huden. Spesielt hvis man har brent seg eller er solbrent faktisk.
Før i tiden: Det sies at Nefertiti, Kairos dronning, brukte lavendel for å rense porene i huden. Indiske kvinner brukte det for å behandle føttene sine.
NÅ: Lavendel brukes gjerne som antibakteriell ingrediens i for eksempel såpe og som parfyme.

Sitron:
Sitron har det høyeste innholdet av C-vitamin av alle frukter, og gjør den til en av de beste produktene som renser, exfolierer og jevner huden.
Før i tiden: Egypterne laget faktisk sine egne skjønnhetsprodukter av sitron.
NÅ: Sitron brukes fortsatt i produktene på grunn av det høye innholdet av fruktsyrer. Den hjelper huden å få den naturlige gløden tilbake.

Lavendel / Sitron / Grønn Te

Roseblader:
Roser er brukt i all tid, og er kjent for å ha mange ulike skjønnhetsfordeler. Alt fra å gjøre huden mykere, til å lukte nydelig i parfymer. Jeg husker veldig godt at når vi var små så plukket vi roseblader og prøvde å lage vår egen parfyme :-)
Før i tiden: Indianerne lage en slags pasta av roseblader. Den skulle mykgjøre og reparere huden. Egypterne moste bladene i et oppvarmet fat for å produsere leppepomade med duft.
NÅ: Rose blir brukt i produkter for å tilføre fukt, mykgjøre og selvfølgelig for duftens skyld.

Melk:
Melk er en av de mest anerkjente ingrediensene, og er blitt brukt i tusenvis av år. Og det er nok takket være at melk er med på å mykgjøre huden, og har god effekt på å glatte ut huden.
Før i tiden: Alle har vel lest om Kleopatra som badet i melk for å få vakker hud.
NÅ: Melkebaserte produkter for bad og dusj finnes i alle varianter, og i alt som har med rens, fukt og masker å gjøre.

Honning:
Honning er fullstappet med antioksidanter, og blir brukt til å beskytte huden mot skadelige UV-stråer.
Før i tiden: Dronningen av England brukte honning og olje for å holde håret tykt og skinnende. Honning ble også brukt til å behandle ulike hudsykdommer.
NÅ: Honning blir mer og mer brukt innen skjønnhetsbransjen, både i kosmetikk og i hudpleie, fordi det er oppdaget at honning har evnen til å holde på fukten.

Olivenolje:
Olivenolje forebygger tap av hudens naturlige fukt, og er brukt gjennom alle tider.
Før i tiden: I antikken brukte de olivenolje som reparering til huden, og for å bevare håret skinnende og mykt.
NÅ: Olivenolje brukes i alle skjønnhetsprodukter, som såper, bodylotioner, hårpleie, neglepleie osv, på grunn av hvordan den fukter huden vår.

Aloe Vera:
Aloe Vera er alltid blitt sett på som et mirakel, og som har healende effekt.
Før i tiden: Kleopatra og Nefertiti brukte flittig aloe vera, og skal visstnok ha ansett aloe'n som noe av det viktigste av alle hudpleieproduktene som ble brukt.
NÅ: Aloe Vera er kjempestort innen hudpleie og skjønnhet den dag i dag. Den holder huden myk, reparerer, og er et musthaveprodukt på sommeren hvis vi er så uheldige å bli solbrente. Den er lindrende og avkjølende, og har en ph på 4,5, noe som gjør den perfekt å bruke i sjampo og balsam.



Bildene er googlet

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine