4 tips om parfymeallergi

Det er vel ingen tid på året hvor det selges mer parfyme, enn nå. Det er nok mange som får duftende pakker under treet.

Som oftest er de behagelige. Men dessverre er parfymeallergi et økende prøblem. Kanskje fordi det er så mange parfymerte ting i omgivelsene våre.
Parfymeallergi viser seg som kløende utslett, som oppstår hver gang du utsettes for et stoff som du plutselig -
og for all framtid - ikke tåler...


--> Hud som fra før har en tendens til å bli irritert, er mest tilbøyelig til å reagere. Derfor er en del av forsvaret mot parfymeallergi å pleie huden godt, slik at den holder seg smidig og sterk.

--> Bruk så mange uparfymerte produkter som mlig. Bruk færre parfymerte pleieprodukter som skal sitte lenge på huden, som for eksempel deodoranter og bodylotion.

--> Vær oppmerksom på at også uparfymerte produkter kan inneholde noe parfyme. Den kan være ført opp som konserveringsmiddel.

--> Vær klar over at også økologiske og naturbaserte pleieprodukter kan inneholde dufter som kan være allergifremkallende.Kilde:
Astma- og Allergiforbundet.

2 kommentarer:

Anonym | 19. august 2012 kl. 22:03 sa...

Mitt tips er å kutte ut alle parfymerte produkter. Har du allerede en allergi vil det å trigge den kunne gjøre det verre, dermed har du ingen unskyldning fra å plage deg selv og omgivelsene dine med parfyme.

Jeg har selv vært så uheldig å gå fra å "tåle" parfyme (ingen tåler vel strengt talt kjemikalier) til å bli allergisk. Det tok en stund å klare å fjerne all parfymen i huset (vi tenkte ikke på at det var i alt fra stearinlys, kremer, shampoer og vaskemiddel, og tok det vel heller ikke så strikt. Nå angrer jeg bittert på at vi ikke var raskere. Allergien min har utvilket seg og nå får såpass sterke reaksjoner at jeg ikke kan gå i butikken, på jobb, eller noen sosiale settinger uten å få pustebesvær til evt. allergisjokk.

Gjør omverden en tjeneste: ikke steng andre ute av samfunnet for din egen forfengelighet. Slutt med parfyme!

Av billigprodukter bruker vi f.eks änglemark fra coop, derfra bruker vi gjerne oppvaskmiddel, solkrem, såpe. De har shampo og vaskemiddel også men vi bruker litt dyrere shampo fra og vaskemiddel fra Blenda sensitive.

Noen liker neutral, jeg er ingen fan, synes jeg får tørre hender og at klesvasken blir litt blass.

Shampo, hårbrukdukter osv pleier vi å kjøpe fra Nyeng hage: http://www.nyenghage.no/, som har fantastiske naturprodukter. Det er ikke lukt som er problemet, men giftige kjemikalier. Hun vet også hvilke såper som er mest allergivennlige . (noen reagerer jo på sitron osv) Men alt hun lager er fra egen hage:)


PS. astma og allergiforbundet skrev også i en artikkel jeg leste her om dagen www.naaf.no at det at vi omgir oss med så mye parfymekjemikalier og eksos kan være en av grunnen til at det har blitt så mye mer allergi og astma blandt barn de siste årene.


Anonym | 19. august 2012 kl. 22:06 sa...

http://okoverset.wordpress.com/2012/07/19/cocktail-effekt-kan-forklare-allergi-forbrugerkemi-dk/

Cocktail-konsept kan forklare allergi

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine