Vanlige myter om håret

Det finnes mange myter om håret der ute. Håret vil jeg si er en av de tingene vi styrer mest med, og som vi synes er det aller viktigste at er i orden. Det hjelper ikke å ha en lekker makeup hvis håret ser uflidd ut. Vi suger også til oss alle tips vi kommer over, og prøver gjerne ut nye produkter. Det har nesten blitt en egen religion, det med hår og styling. Alle velmenende tips og råd kan faktisk virke mot sin hensikt, og i verste fall kan det føre til dårligere kvalitet på håret.

Det finnes som sagt en masse myter, og det kan jo hende at du har hørt de før, men det er sikkert også mange som ikke vet om de. Her er i allefall de jeg tror kan være de vanligste:

Myte nr. 1: Å vaske håret hver dag tørker ut håret
Det er veldig vanlig å tro dette, det har vi liksom hørt i alle år. Men det er ikke sant. Det som er et faktum er at det er viktig å velge riktig sjampo for hårtypen din, enten for fett, tørt eller normalt hår. Det blir på samme måte som du velger krem til hudtypen din.
Hår som blir fort fett kan vaskes hver dag for å få ut overflødig olje, men derimot hår som er tørt skal ikke ha den samme behandlingen. Der holder det å vaske håret i lunkent vann og bruke en fuktighetsgivende balsam annehver dag eller hver tredje dag. Føler du at du må vaske håret hver dag, så er det viktig at produktene er milde og laget spesielt for tørt hår.

Myte nr. 2: Å børste håret ofte kan føre til mer hårtap
Å børste håret stimulerer hårsekkene, og gjør at håret vil produsere mer olje, som igjen kan gjøre håret fetere. Legg litt penger i en god børste og børst forsiktig gjennom håret. Børster du på med harde tak kan det føre til at håret brekker og blir flisete, men å føre til hårtap gjør det ikke.

Myte nr. 3: Håret kan bli immun mot produkter du bruker ofte
Noen bytter ut hårproduktene sine regelmessig fordi de tror at håret kan bli immun mot de samme produktene hele tiden, og at de derfor ikke vil virke etter en stund. Dette er altså en myte. Det som skjer er at produktene kan "sette" seg i håret, og trenger rett og slett litt ekstra skylling for å bli ordentlig borte. Det man kan gjøre da er å bruke en nøytraliserende sjampo som får vekk restene av andre produkter. Så er det bare å fortsette å bruke dem.

Myte nr. 4: Å stusse håret ofte gjør at håret vokser fortere
Meningen med å stusse håret er å bli kvitt slitte tupper og få håret til å se sunnere og tykkere ut. Men å stusse oftere fører ikke til at håret vokser noe fortere. At håret vokser fort kommer fra genene dine, og også hva du spiser. Noen har en hårtype som vokser fortere enn andre. Skulle du ønske at håret ditt vokste fortere skal du prøve å få i deg mat som er proteinrik.

Som det er med alt annet, så skal man ikke tro på alt man hører eller leser. Et godt tips kan passe veldig bra for den som anbefaler, men husk at håret ditt kan være helt annerledes, og dermed ikke sikkert at det vil virke på deg.
Forhør deg først og fremst hos frisøren som kan se på håret ditt, og prøv deg frem til du finner de beste produktene for akkurat ditt hår :-)


Foto: Wella

5 kommentarer:

{ Thea Eidem } | 16. januar 2012 kl. 13:43 sa...

Lærerikt!

{ SuperRosa } | 16. januar 2012 kl. 18:05 sa...

For meg virker det litt rart om hår blir fett allerede dagen etter det er vasket. Er det strengt tatt ikke noe man gjør feil da i forhold til håret sitt? Evt noe man kan gjøre for å forbedre det...

Ei venninne av meg har tatt Helse&Sosial utdanning om jeg husker rett, hvor hun ble fortalt at det var optimalt å vaske håret 1 gang i uken, max 2. For ellers ville man vaske vekk naturlig beskyttelse håret trenger (regner med det er oljen det er snakk om her, som gjør håret fett.)

{ AudM } | 16. januar 2012 kl. 18:36 sa...

nr 1 er litt bullshit. du burde ikke vaske håret hver dag selv om du bruker riktig shampoo. merker det veldig godt på mitt hår feks, som er tørt i tuppene og normalt ellers. i lange perioder gikk jeg med 1 vask i uken, og håret ble ikke fett i det hele tatt. men nå når jeg har blirr vandt med å vaske det oftere (pga trening og behandling som skulle brukes en gang til dagen) og det blir fett kjempefort, sånn at jeg må vaske det. samme sier alle jentene i klassen som vasker håret mellom 5 og 7 ganger i uken for det blir fett hvis ikke. håret blir vandt med å bli vasket ofte og renser seg derfor ikke like godt selv. da må man "trene det opp igjen" til å rense seg selv og bare trenge 1 gang i uken.

{ Liv } | 17. januar 2012 kl. 08:36 sa...

SuperRosa:
Hei, tusen takk for kommentar :-)
Nei, det er faktisk mange som er plaget med at håret blir fort fett, jeg kjenner folk som faktisk opplever at håret er fett igjen samme kveld etter å ha vasket det på morgenen. Det trenger absolutt ikke være noe du gjør feil for å ha dette problemet.

Ja, jeg er helt enig i at vi vasker håret alt for ofte, det høres veldig riktig ut det venninnen din sier, for det blir det samme som huden :-)

AudM:
Hei og tusen takk for kommentar :-)
Jeg sier ikke at man BØR vaske håret hver dag, men jeg vet at det er veldig mange som føler at de MÅ vaske håret hver dag, og dette gjelder gjerne de som er plaget av skikkelig fett hår. Derfor var tipset mitt å bruke milde produkter. Husk at dette bare er myter, og ingen har det samme håret :-)

Ha en kjempefin dag begge to :-)

{ Liv } | 17. januar 2012 kl. 08:42 sa...

Thea Eidem:

Tusen takk for koselig kommentar! :-)

Ha en kjempefin dag!

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine