Hollywood Hairstyle - Slik lager du den!

Follow my blog with BloglovinDenne frisyren er vel uten å overdrive en av de aller mest brukte gjennom tiår etter tiår. Kjendisene bruker den hele tiden når det er en eller annen rødløper-tilstelning. Det er også frisyren som man bruker når man skal pynte seg og er ute etter en glamorøs og forførende look.


Egentlig er dette en frisyre som er laget av fingerbølger, men nå ruller man stort sett opp håret. Frisyren fikk navnet sitt fra Veronica Lake, superstjerne,skuespiller og pinupmodell på 40-tallet. Rita Hayworth og Marilyn Monroe er også to av stjernene fra den tiden som hadde denne frisyren. Siden har den blitt brukt helt frem til i dag, og nå er den mer populær enn noensinne.

Dette er en av de aller fineste frisyrene jeg vet om, og det beste er at det ikke er så vanskelig å få det til selv. Litt øvelse med opprulling, så er du i gang. 

Slik gjør du:
Det lønner seg ikke med helt nyvasket hår til denne frisyren, vask heller håret dagen i forveien, og bruk stylingprodukter som for eksempel gle´og spray som du lar sitte i håret til dagen etter.

Del opp håret i seksjoner, og spray håret med hårspray med jevne mellomrom. Sprayer du for lite vil ikke bølgene sitte så godt, men sprayer du for mye så kan håret få et fettete utseende. Så en mellomting er bra :-)

Jeg har forsøkt å tegne en beskrivelse av hvordan du deler opp håret i seksjoner, men jeg har jammen ikke mye talent å skryte av når det kommer til tegning, nei. Men jeg håper du skjønner det alikevel da, selv om det er litt skjevt tegnet på midten der :-)


1: Lag en dramatisk og skarp sideskill. Mål etter øyebrynet ditt, og lag skillen ca. ved ytterkanten av brynet.

2: Skillen du lager på bilde 1 skal gå rundt hodet og over på andre siden. Når du har laget skillen, så grer du alt håret i den retningen som panneluggen skal ligge. Samle håret og sett det opp så lenge. Håret på toppen skal rulles til slutt.

3: Lag enda en skarp og rett skill som går fra den ene øret og over til det andre. Alt håret som er i mellom den første skillen og denne, samler du du sammen og setter opp. Det skal ikke brukes riktig enda.


Varmrullene mine til venstre. Det er de jeg bruker til denne frisyren.
Eller så kan du også bruke vanlige hårruller, men det er mer jobb, og tar lenger tid.

Det er ikke så lett å se på bildet, men varmrullene har tre ulike størrelser. Så til denne frisyren er det finest å bruke de mellomstore og de største, men se an på håret. Lengde, tykkelse osv.

Begynn med det nederste håret. Spray hver del før du ruller opp med hårspray. Begynn på den ene siden, og rull de sidelengst, så de står loddrett når du har rullet de inntil hodet. Når du har rullet midtveis fortsetter du på andre siden, så de blir stående inntil hverandre midt bak.

Fortsett med håret ved skillen du lagde ved ørene. Du ruller det opp på akkurat samme måten som det første håret.

Da har du bare toppen igjen, og her tar du fatt på håret i skillen først, for disse skal rulles i den retningen panneluggen skal ligge, det vil si, på tvers av hodet. Når du har rullet opp håret i skillen, ruller du håret som er igjen på midten av hodet nedover mot de andre rullene bak.

La rullene sitte i håret til de er helt kalde, ca 30 minutter.
Fjern rullene og gre hver krøll forsiktig, en og en! Gre kun en gang, for krøllene blir slappere for hver gang du grer. Ikke spar på hårsprayen underveis, så har du krøllene/bølgene hele kvelden.

Inspirasjon:


 
Den en gang så vakre Veronica Lake:
2 kommentarer:

Anonym | 27. november 2011 kl. 00:00 sa...

hei
fin blogg. bare lurer på, for denne looken med varmeruller, hvor lang tid tar d å fikse for en nybegynner? hvor har du kjøpt den boksen med ruller?

{ Liv } | 27. november 2011 kl. 13:10 sa...

Hei hei anonym, tusen takk for en koselig kommentar! :-)

Varmrullene har jeg kjøpt på Vita, jeg er veldig fornøyd med de. Jeg husker ikke helt hvor mye jeg betalte for dem, men enten så var det 399 eller 499.

Jeg er litt usikker på hvor lang tid det vil ta, for det kommer an på hvor langt håret ditt er, men opprullingen tar ca. 30-40 minutter. Det som er genialt med varmruller er at når du er ferdig med å rulle opp alt, så er de første du satte inn klare til å tas ut :-)
Så fra begynnelse til slutt - 1 times tid tenker jeg :-)

Ha en fin-fin søndag!

Klem fra Liv :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine