Bad hair day? Krisetips for håret!

Alle har vel opplevd en skikkelig dårlig hårdag, og dessverre så kommer det helt sikkert flere. Spesielt når man skal noe kommer dagene hvor håret absolutt ikke vil spille på lag i det hele tatt. Det er gjerne de dagene man ser meg i hestehale/oppsatt, for det er så enkelt å skjule alle skavanker.Årsakene til dårlige hårdager kan være flere.
Jeg har prøvd å liste opp de vanligste krisene, og tips til hvordan du kan fikse det på enklere måte enn du kanskje tror:

Dårlig tid
Er du som meg og alltid har dårlig tid om morgenen? Da kan det være lurt å vaske håret om kvelden, og så fukter du det og styler om morgenen. Du trenger ikke ha helt vått hår for å få til en god styling, det beste er faktisk lett fuktig hår.
Håret blir mye lettere å jobbe med og du bruker kortere tid enn om du måtte begynt med vasking først.

Sovesveis
Visste du at når vi sover har håret det som aller verst? Dermed blir resultatet også deretter. Grunnen til det er at du gnir håret mot puten når du sover, og det sliter på håret. Det sies at hvis du bruker putevar i sateng så unngår du den verste sovesveisen, for bomull lager mer friksjon og kan skade hårstråene.

Flatt hår
Mangler du volum er føneren en god venn å ha. Stå med hodet ned mens du føner, og gre det med fingrene for å få opp volumet. Føn hårrøttene først. Tilsett hårskum når håret er ca. halvtørt, og så fortsetter du med å tørke håret til det er tørt. Hvis du ikke har tid til å vaske håret, kan du bruke en spruteflaske med vann.


Høyt hår
Alle vet vel hvor lekre vi kan bli om vi legger oss med vått hår? Det blir vel litt mer volum enn vi ønsket oss når vi står opp? :-) Det samme kan skje hvis du føner håret for mye. Et tips er å sette et hårbånd eller en lue på hodet når du står opp. Gjør deg ferdig med frokost og andre morgenrutiner. Når du er klar til å fikse håret, vil mye av håret ha lagt seg på plass igjen, og da er det bare å style resten ferdig. Pass på at du ikke ender opp med luesveis i stedet, da, så ikke ha den på for lenge!

Hårtupper som lever sitt eget liv
Heldigvis så trenger du ikke begynne helt på nytt, selv om tuppene kanskje står til alle kanter og lengdene er bøyd både hit og dit. Bruk rett og slett en varmebeskyttende stylingspray og en krøll- eller rettetang, og gå over alle tuppene som du vil legge ned. Skal du ha hestehale holder det med å gå over selve halen til slutt for å rette eller lage krøller i den.

Når hårspray ikke holder
Hårspenner og "lus" er gull verdt, det klarer ihvertfall ikke jeg meg uten. De finnes jo i alle mulige varianter og farger så du fint kan velge om de skal synes eller ikke. Når hårsprayen ikke klarer jobben, eller du skal legge håret på en spesiell måte er de gode å ha. Fest hår som ikke vil ligge ordentlig eller fresh opp hestehalen.Tupering
Jeg tror vel aldri jeg har stylet et hår uten å tupere. Og det er fordi denne teknikken er super til å skape volum og fylde. Hemmeligheten ligger i å ta ut noe hår som du legger over tuperingen til slutt. Det blir kjempefint, og mye lettere å style håret i den frisyren du vil ha.

Hårspray
Sørg for å ha en stylingspray som du bruker når du ordner til håret, og en tørrspray som du bruker når frisyren er ferdig, og som du "setter" håret med. Da vil frisyren holde hele dagen, enten du har håret ned eller oppsatt.

2 kommentarer:

{ Mira } | 8. desember 2011 kl. 10:56 sa...

Åh, dette trengte jeg! Supre tips!

{ Liv } | 8. desember 2011 kl. 16:53 sa...

Hei Mira! Tusen takk for koselig kommentar!
Så fint at du synes tipsene var nyttige, jeg blir kjempeglad når tipsene kan brukes! :-)

Ønsker deg en super dag videre

Klem fra Liv :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MakeMeUp BLOG Follow MakeMeUp BLOG
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine