Parfymeguide - hva er hva?

Parfymeguide - hva er hva?

Når man skal handle parfyme er det mange ulike typer å velge mellom.
Hva er egentlig forskjellen, og hvordan brukes de? Her får du en liten guide i parfymeverdenen:
 

Parfymens sammensetning
En klassisk parfyme blir laget ved å kombinere tre "lag" med duft - duftnotene. De forskjellige notene blir enten fremstilt kunstig eller man trekker de ut av frukter og blomster. Hovednoten som inneholder de letteste duftene, varer kortest, kun i noen få minutter. Hjertenoten utgjør duftens hjerte, derav navnet. Her finner du alle duftene som bestemmer karakteren av en parfyme. Hjertenoten kan holde i en times tid. Så følger til slutt basisnoten. Basisnotens dufter kjennes lengst og kan vare opptil et døgn, alt etter hvilken utgave av duften du velger. Her finnes det som kalles fikseringene, først og fremst animalske ekstrakter, men også andre tunge dufter som varer lenge, for eksempel sterke rosenoljer.
Duften endrer seg altså ganske drastisk, så dette er viktig å tenke på hvis du er ute etter en ny duft.


Parfyme - 15-30% konsentrat + alkohol
Den reneste, og den mest runde formen av en duft, og dermed den dyreste av alle duftene. Omtrent halvparten av duften består av de mest holdbare notene.
Slik bruker du den:
Parfyme trenger du bare noen dråper av, og blir som regel "dyppet" på huden i stedet for sprayet på.

Eau De Parfum - 8-16% konsentrat + alkohol
Dette er en av de mest populære duftene, fordi den er holdbar og ikke av de aller dyreste. Ca 70% av duften forsvinner etter noen timer, men resten av duften kan holde i opptil et døgn.
Dette gjelder også for:
Parfum de Toilette
Soie de Parfum
Esprit de Parfum
Fleur de Parfum
Slik bruker du den:
Påfør duften der huden er varmest, for eksempel på kragebenet, mellom brystene, på innsiden av albuen, bak knærne, innsiden av lårene, rundt anklene og på håndleddene. Ikke gni håndleddene mot hverandre for dette ødelegger duften. Bruk heller ikke parfymen bak ørene. Der har vi mange talgkjertler som kan påvirke duften.

Eau De Toilette - 4-8% konsentrat + alkohol
Inneholder en lav prosent av duftoljer, og ca 80% av de fordamper i løpet av bare tre timer(!) Har du lyst å investere i en duft som holder hele dagen, skal du altså ikke kjøpe en eau de toilette. Dette er et fint kjøp for de som vil ha en litt dusere og dempet duft.
Slik bruker du den:
Ikke bruk den på steder som er nære pulsen. En eau de toilett er laget for å kunne sprayes på hele kroppen, så man dufter friskt overalt. Spray for eksempel i nyvasket hår, dette forsterker duften, og holder lenger på den.

Eau De Cologne - 3-4% konsentrat + alkohol
Eau de Cologne er på vei ut av markedet. Den inneholder det laveste innholdet av duftoljer og er den svakeste utgaven av en duft.

Eau Fraiche - 1-3% konsentrat + olje
Eau Fraiche er på vei til å erobre det markedet som Eau de Colgne har etterlatt seg. Akkurat som colognen er det en veldig svak duft. Den inneholder kun 1-3% duftoljer, men det som skiller den fra andre dufter er at den er basert på olje i stedet for alkohol. Siden den er alkoholfri, er den ofte brukt som sommerduft, og tørker ikke ut huden så mye som de med alkohol. Man unngår misfarginger i solen, noe man kan få med en alkoholbasert duft. Den er også mild, og pleier huden samtidig som den dufter godt.

Parfymert bodylotion - 3-5% duftoljer
Til de fleste dufter finner du tilhørende bodylotion eller bodycreme. De har et lavt innhold av duftoljer, men på grunn av den fete konsistensen kan duften vare i opptil 24 timer.

Tips
Ved å smøre på den tilhørende bodylotionen, for så å spraye på duften, fjerner du alkoholen i duften, og får en rundere, bedre duft. 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine