Stress ned - vær snill mot deg selv

Stress ned - vær snill mot deg selv

Når du ikke husker sist du hadde en dag med avslapning og kos, ja da er det virkelig på tide å ta seg tid.
Utbrenthet og ulike former for depresjon er ofte utslaget av for mye stress.
Ved å ta deg tid til å senke tempoet og skjemme deg bort litt, kan du redde deg selv fra å ende opp med ulike helseproblemer.
Kanskje jeg kan friste litt med disse enkle metodene?

Ta et varmt skumbad
Ingenting er som et varmt bad når man er sliten. Det varme vannet og dampen løser opp anspente og slitne muskler, og man kan la tankene fly. Sett på avslappende musikk eller ta med noe å lese på.
 
Ansiktspleie
Ikke stopp ved skumbadet! Legg en deilig ansiktsmaske. Bruk en mild rens først. Legg på masken, og la den sitte i 10-15 minutter. Legg agurker på øynene. Det virker kjølig og behagelig.
Ha glade tanker i hodet, og prøv å skyve problemene unna.
 
Gode inneklær og en god bok
Å krølle seg sammen under et teppe med myke inneklær er en av de aller beste avslapningsmetodene synes jeg.
Finn fram noen blader, eller en bok du har planlagt å få lest. Eller bare legg en deilig øyemaske, og nyt stillheten!

Ta en halvtime på øyet
Ta en lur med en gang du kommer hjem fra jobb eller skole. Har du ikke mer på agendaen denne dagen, belønn deg selv med å sove til du våkner naturlig. Det skal faktisk ikke så mye søvn til før energien kommer tilbake.
 
Ta en treningsøkt
Ta en joggetur eller en times trening på ditt lokale treningsstudio. Løft vekter, tren kondisjon. Trening gir ny energi til kroppen, og det er lett å glemme daglige bekymringer mens man trener. Dessuten er det bevist at det er en naturlig lykkepille.
 
Skjem deg bort med godis og dessert! Fråts litt!
Kaker, kjeks, godis, is...Blås i sunnhet og gode vaner akkurat den ene dagen. Bestill mat ute, eller lag en luksusmiddag bare til deg. Bare pass på at dette ikke blir hverdagskost! ;-)
 
Duftlys og behagelig musikk
Lukk øynene og tenk på alt som har med stille øyeblikk å gjøre, avslapning osv. Drøm deg av sted til en stillehavsøy. Slapp av og tenk på drømmer og mål du har for en mer avslappende framtid. Bare pass på at du ikke sovner med levende lys brennende!
 
Få kjæresten din til å gi deg massasje
En enkel ryggmassasje eller fotmassasje er kjent for å redusere stress. Det er også med på å sende deg inn i en superavslappende tilstand. Bare ikke glem å gjøre gjengjeld når din kjære har en dårlig dag.
 
Begynn å skrive dagbok
Skriv ned dine innerste tanker og følelser. Få ut frustrasjon og problemer. Dette er faktisk en veldig effektiv måte å få lettet på trykket.

Gjør noe som DU liker!
Begynn på kurs, sortér i fotoalbumet, fortsett på en hobby du ikke har hatt tid til, eller få en ny. Legg deg tidlig og tenk på noe du gleder deg til.
 
Urtete
Lag deg en stor kopp te, slapp av i sofaen med en god bok. Å lese er en effektiv måte for å dempe stress, for det gir deg mulighet til å fokusere på noe annet. Kamillete er foresten avslappende og søvndyssende.
 
Yoga eller meditasjon
Gode resultater på avslapning er bevist ved å ta yoga timer. Mentalt og fysisk virker dette veldig bra på både hode, og kropp generelt.

Kom deg ut av rutinene
Gjør noe du ikke pleier. De vanlige pliktene kan fint vente en dag eller to. Ring noen venner, gå på kafé, kino eller gå en tur. Venner kan gjøre underverker på stressnivået, og man ikke vente til helgen for å møtes.
 
Uansett hva slags stressfaktorer det er som angår deg, så er det viktig å prøve å bekjempe det før det tar overhånd. Det er for eksempel lett å ta med seg jobbrelatert stress hjem. Da har det ikke bare innvirkning på deg, men også din familie. Og det viktigste av alt er at det skal så lite til før man føler seg litt bedre.

Gjør man små endringer i hverdagen, er det også lettere å ta hånd om stresset på en sunn måte i mer hektiske perioder.

Ha en fin dag, og husk å tenke på deg selv også!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine