Så lenge holder din makeup

Det er ikke alltid lett å vite når det er på tide å kaste, og vi ender opp med produkter som blir fulle av bakterier.
Her får du noen tips om når det er lurt å invistere i nye produkter:


ANSIKTS- OG ØYEKREM:
Holdbarhet: 3 måneder til 1 år.

Egentlig skal kremen kunne holde seg i opptil 2 år, men emballasjen ødelegger faktisk en del av holdbarheten. De minst holdbare er de som kommer i krukker, fordi det har lett for å hope seg opp med bakterier i kremen. Blant annet når du bruker fingrene i krukken, men også pga. kremens aktive stoffer blir brutt ned og at krukken ikke er tett. Kremer i tuber og flasker med pumpe holder seg både effektive og bakteriefrie lenger. Du kan forlenge kremens levetid ved å bruke en liten spatel eller Q-tips til å ta med, og oppbevare kremene på et sted hvor det er mørkt og kjølig. (Ikke kjøleskap! De aktive ingrediense kan ødelegges).
En krem er dårlig når den lukter harskt, skiller seg, eller er kornete


FOUNDATION:
Holdbarhet:

Oljefri foundation: 1 år.
Vanlig fuktighetsgivende foundation: 1 1/2 år.

Å oppbevare foundation er på samme måte som kremer, med unntak av at oljefrie foundationer har en tendens til å tørke ut raskere enn de med olje.
Kast foundationen hvis den begynner å lukte, forandre farge eller hvis den skiller seg.
Hvis du vil forlenge levetiden skal du velge en foundation med pumpe. Påfører du med svamp er det viktig å vaske denne regelmessig, og oppbevar foundationen kjølig.
Pass også på hvis du bruker foundationen nære kviser eller sår.
Dypper du fingeren i krukken etterpå, risikerer du spredning av infeksjoner.


PUDDER:
Holdbarhet:
2-3 år.


Pudder blir ikke gammelt på samme måte som kremer, men etter en stund slutter det alikevel å virke. Ofte blir det en blank overflate. Da er det på tide å bytte det ut.
Dette skjer fordi fettet fra ansiktet blander seg med pudderet når man bruker kosten/svampen i pudderet etter påføring i ansiktet.
Løst pudder holder generelt lengre enn kompakt pudder.


ROUGE OG ØYENSKYGGE:
Holdbarhet:

Pudder-rouge og øyenskygge: 2 år.
Krem-rouge og øyenskygge: 1 1/2 år.
 
Pudder-produkter har en nesten ubegrenset holdbarhet. Man ser tydelig når de er blitt for gamle, for da blir de nemlig harde og evt. krakelerer.

Krem-produktene inneholder flere sarte ingredienser, derfor blir de gamle først.
Krem er heller ikke så drøyt som pudder.
Den beste måten man kan holde disse produktene bakteriefrie på, er å vaske pensler og koster ofte, helst en gang i uken.

MASKARA:
Holdbarhet: 3-4 måneder.

En maskara lønner det seg ikke å spare på, for maskarabørsten er kun en gedigen bakterie-bombe. Denne skal du ha tett på øyet.
Når du beveger børsten opp og ned i hylsteret, presser du bakteriene ned i dypet der det er mørkt og fuktig. Et ideelt klima for bakterier. Derfor skal du heller aldri dele maskara med noen.
Har du hatt en øyeinfeksjon, for eksempel øyekatarr, skal du kaste maskaren, og kjøpe en ny, ellers kan du risikere ikke å bli kvitt infeksjonen. Dette gjelder også flytende eyeliner.


EYE/LIP LINER:
Holdbarhet: 2 år.

Blyantens fuktige spiss kan inneholde bakterier og spre infeksjoner (så enda en gang: ikke del med noen!)
Vær flink til å spisse blyanten regelmessig. Da fjerner du de ytterste lagene og bakteriene som sitter der. Da kan den holde nesten evig.
Skulle du få en infeksjon, kast blyanten med en gang. Dette gjelder blyanter både for øyne og lepper, men det er lettere å få infeksjoner rundt øynene.


LEPPESTIFT:
Holdbarhet: Ca. 2 år.
Leppestiften er i nærkontakt med munnen og alle dens bakterier. Men kombinasjonen av fargen, konsistensen og beholderen gjør at en leppestift motstår bakterieangrep mye bedre. Har leppestiften små perler på toppen kan de tørkes av, det er bare fukt. Men kast den hvis den skifter farge eller har tørket ut.
Kast leppestiften med en gang hvis du har munnsår.
LIPGLOSS:
Holdbarhet: Ca. 1 1/2 år.

Lipgloss er ikke laget på samme måte som leppestiften, derfor holder den heller ikke fullt så lenge.
Bakterier samler seg også på samme måte som i maskaraen. Men du kan forlenge levetiden litt hvis du er flink til å gjøre ren børsten på glossen regelmessig.
Mest hygienisk er det å bruke tube.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine