Slik legger du maskara

1. Ren kost!
Vær nøye på at kosten ikke er full av overflødig maskara. For mye maskara lager klumper og gjør at vippene klistrer seg sammen. Ikke skrap det av på hylsen, det gjør vondt verre. Da får du ikke skrudd den igjen og maskaraen tørker ut. Bruk en papirserviett.


2. Start ved røttene
Legg maskaraen fra vipperøttene og utover. Vippene blir jevne og fyldige. Du åpner blikket og fremhever øyefargen. Ta deg god tid.

3. Litt av gangen og del for del

For å virkelig fremheve bruker jeg gjerne en smal kost, og legger på litt av gangen. Jeg grer deretter vippene på plass med maskarakosten, og legger de jevnt og fint. For å få farge på oversiden også, bruker jeg faktisk en liten øyeskyggekost, og rett og slett maler på fargen. Så går jeg på undersiden igjen for å leggen vippene på plass i en fin "vifte".

4. Legg flere lag
Legg gjerne flere lag for å definere vippene enda mer, men ikke vent mer enn max ett minutt mellom hvert lag. Maskaraen vil nemlig klumpe seg hvis den blir for tørr. Bruk gjerne ulike maskaratyper, for eksempel en for lengre vipper og en for volum.

5. Separer vippene
Når du legger flere lag eller bruker volummaskara, kan det være vanskelig å unngå klumper. Dette er fordi volummaskaraen inneholder andre ingredienser enn andre maskaraer. Den har gjerne en fastere konsistens. Bruk en vippekam eller en vippekost. Da får du ut klumpene og vippene ser penere og mer naturlige ut.

6. Bruk vannfast maskara på tuppene
Vippene kan ofte være litt lysere på tuppene. Legg et ekstra lag med vannfast maskara ytterst. Når maskaraen smelter og blir gammel starter det gjerne i tuppene. Er maskaraen vannfast ytterst, holder den seg penere lenger.

7. Husk vippene under
Vippene under har mye finere hår og er mykere enn vippene oppe. De trenger ikke mye maskara. Legg maskara på vippene oppe først, og bruk det som er igjen på kosten til vippene nede. Et annet tips er rett og slett å blunke forsiktig når du har lagt maskara på vippene oppe. Det er ofte nok, og gir et veldig fint og naturlig resultat.

Hold kosten horisontalt og dra den forsiktig frem og tilbake over vippehårene.
Det er også kjempefint å kun legge maskara på vippene oppe. Hvis du tar en titt på bilder fra catwalken, så ser du at de gjerne dropper maskaraen under. Dette gir et trendy og åpent blikk.


Ikke vær redd for å prøve deg frem.

Du ser raskt hva som er det fineste til dine øyne.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine