Unngå kalorifellene i helgen!

Flere enn meg som ikke kan vente til helgen med å putte noen ekstra kalorier i munnen? Irriterende at jeg skal være så svak. En ting som jeg synes er effektivt på søthunger og mat og drikke med ekstra kalorier, er å være veldig bevisst på det. Vaner kommer raskt, og når man lærer å tenke riktig, er det ikke så vanskelig likevel:

Vær flink til å spise en god frokost i stedet for å løpe rett til bakeren lørdags morgen. Lag til litt ekstra staselig frokost, med for eksempel eggerøre, skinke, lettost, fettfattig yoghurt, masse grønt, grovt brød. Og en fruktsalat til dessert, kanskje?

Pass på at det ligger noe som er både sunt og fristende og venter til middag. Planlegging er viktig, og jeg vet hvordan det ender her i huset hvis man ikke har noen ideer. Da ender det stort sett med noe lettvint og veldig usunt. Biff og laks er skikkelig luksusmat som kan ligge klar i fryseren, og her har du spart mange kalorier i forhold til for eksempel pizza og lasagne. Og så mye bedre, ikke minst!

Ta med deg et sunt mellommåltid når du skal noe eller er ute og handler. Gulrøtter, et eple eller noen knekkebrød med litt magert og godt pålegg.

Smør matpakke hvis du skal være ute hele dagen, og vet at det kan være vanskelig å styre unna gatekjøkkenet. Lag med deg noe som kan ligne litt. Pitabrød fylt med kylling, salat og dressing er supergodt og mye sunnere enn en klinete kebab. Siden du her har spart masse kalorier, kan du heller unne deg en is til dessert.

Er du på kafé og elsker kaffelatte, så be om å få laget den av ekstra lett melk, og velg eventuelt den minste størrelsen.
Visste du at den vanlige størrelsen med helmelk og sukker kan inneholde mer enn 400 kalorier?

En klassisk felle man gjerne gjør, iallefall jeg- er å putte i seg godis eller noe kaloririkt før middag. Det kan fort ende med at man får i seg flere hundre kalorier ekstra før man overhodet har fått satt seg ved bordet. Hvis du ikke klarer å ligge unna, så lag en dipp av lettrømme og del opp grønnsakene du liker best. Her sparer man enormt på kaloriene i forhold til for eksempel potetgull og dipp.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine