Smykker - Finn riktig stil!

Smykker er et viktig tilbehør for å gjøre antrekk personlig og spennende. Vi velger ofte og ubevisst smykker som gjenspeiler personligheten. Skal smykkene være en gave skal man tenke litt på dette, i tillegg til at man kjøper noe som er spesielt akkurat for denne personen.

Smykker er som med klær, vi vil gjerne fremheve det beste ved oss med farger og stil, og vil at hud og hår skal gløde litt ekstra.

Varme hudtoner:
Har gjerne en gul undertone i huden, blir raskt brun, og ble før i tiden omtalt som ”vår” og ”høst”.
Denne hudtonen er fin med gult gull, messing eller kobber, som fremhever de gylne undertonene og gi huden ekstra glød og farge.


Kalde hudtoner:
Har gjerne rosa undertoner i huden. De fleste skandinavere er kalde i hudtonen. Disse ble gjerne før i tiden omtalt som ”sommer” eller ”vinter”.
Hvitt gull og sølv er lekkert til denne hudtonen, da kaldt metall simpelthen smelter sammen med de rosa undertonene, og bringer friskhet og glød til hele personen. Hvis en person av kald hudtype elsker gult gull, gå da for eksempel for 14 karat. gull, som er noe kaldere i metallet enn for eksemel 18 eller 20 karat.


Kontraster:
Tenk også kontraster når det gjelder farger. Med kontrast menes hårfarge i forhold til hudtone og øyne. Jo større kontrasten er, desto mer farger kan man tillate seg. Dette gjelder også fasong og størrelse.
Eksempel: Har man sort hår og elfenbenshvit hud, vil små, delikate smykker forsvinne på denne personen. Her vil man gjerne velge mer spesielle smykker og fasonger. Hun/han liker det gjerne mer dramatisk, kantete og skinnende
.

Personer med mindre kontrast, for eksempel lyst hår og lys hud – mørkt hår, mørk hud vil nok gjerne velge mer klassiske smykker, med færre detaljer.

Til et enkelt og klassisk antrekk:
Skap spennende kontraster ved å velge mer vågale smykker med flere detaljer og farger. En enkel topp med jeans kan bli rene festantrekket om man setter til smykker med spennende detaljer.

Less is more: Stylingregel nr 1
Ikke bruk alt på en gang. Har du store smykker i ørene, dropp gjerne halsmykke og armbånd. Et halssmykke med mange detaljer, farger og kanter, dropp ørepynten osv. Ønsker man å bruke alt på en gang, velg i alle fall mindre og mer klassiske smykker. Klassiske smykker passer dessuten til ethvert antrekk og anledning. Skal man kjøpe smykker som gave er dette kanskje noe å tenke på. Klassiske smykker passer til alle.


Herresmykker:
Menn skal også smykke seg! Designermerkene er veldig på det med herresmykker, og tilfører gjerne andre materialer i tillegg til gull, sølv og stål. Som for eksempel skinn. Kjempestilig og maskulint! Perler på menn er nei-nei, hvis jeg skal få si min mening. Perler bruker vi jenter gjerne for å understreke vår femininitet. Det er bare min personlige mening, og det er sikkert noen som er uenig med meg her :-)

Jeg har fullstendig smykkedilla selv, og jeg kan gjerne kjøpe smykkene før jeg kjøper antrekket. Jeg passer også på at smykkene kan brukes til flere anledninger, slik at det er enkelt å skifte stil
 
Foto: Bvlgari.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine