Spaets opprinnelse

Spa er en gammel behandlingsform som antakeligvis stammer fra Romerriket og deres badehus med sport, spill, bad, mat og sosialt samvær. Ordet SPA er latin og betyr "helse gjennom vann".
Man tror det var den romerske keiser Nero som først brukte uttrykket.

Etter Romerrikets fall var det ikke fullt så populært med denne badekulturen, før sositeten gjenoppdaget den på slutten av 1500-tallet og begynnelsen av 1600-tallet. Man fant ut at lokale varmekilder kunne ha en helsebringende effekt, og en ny kur-tradisjon basert på vann så dagens lys, gjerne i naturskjønne omgivelser med godt turterreng og behandlinger med urter og alger.
På disse kurstedene kunne man kurere stive og ømme ledd og muskler og samtidig mingle med andre av samme sosiale rang. En typisk romersk spa-dag ville bestå av trening i form av ballspill, bryting og boksing på sekker, opphold i et varmt og fuktig rom, oljer, badstue og som avslutning en skrubb og kroppsmassasje på myk og varm muskulatur.

Ikke så helt ulik en spa-dag i vår tid, rent bortsett fra at i Romerriket var det stort sett menn som benyttet seg av badehusene, kanskje med unntak av noen få kvinner med slett moral.
I dag er det flest kvinner som benytter seg av landets spa-tilbud, men det er blitt mer og mer vanlig at menn koser seg på spa også.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine