Vedlikehold av klær og sko


Knepp opp knapper i skjorter og bukser før du vasker, så unngår du renner og skrukker som blir sittende.

Har du vasket et antrekk som består av flere deler, pass på at du tørker alle delene sammen i tørketrommelen. Kjemikaler i enkelte vaskemidler kan sammen med tørking skape fargeendring. Skulle det forekomme vil alle delene forandres likt, slik at det fortsatt er mulig å bruke klærne.

Har du plagg med perler eller stener? Håndvask hvis stenene er sydd på. Er stenene limt må du unngå vask med høy temperatur eller tørketrommel, da lime kan smelte og stenene vil falle av.

Har du skinnsko lønner det seg ikke å bruke de i for mange dager av gangen. Veksle med andre par så skinnskoene får en dag eller to på å lufte ut. Da sprekker de ikke så lett, og holder seg pene lenger.

Vask eller tørk plagg med fint stoff så lite det er mulig. Da holder både stoffet og fasongen seg pent mye lenger.

Vær nøye med å rengjøre ullplagg før du pakker de bort. Selv den minste flekk kan tiltrekke seg møll.

Ta ut beltet fra buksene før du henger de opp. Stoffet strekker seg hvis beltet blir hengende i buksehempene og du får en stygg hengende linning.

Bruk stoffposer for å beskytte kjoler og andre festantrekk. Plastposer kan forårsake fargeendringer i klærne.

Vær nøye med å spraye nye sko med vannavstøtende spray før du bruker de. Da holder du skoene lenger fri for vann, salt og oljeflekker.

Få nytt liv i gamle sko ved å pusse de skikkelig med skokrem innimellom. Et tiltak ja, men se hvor stor forskjellen blir! 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine