Egenpleie: Gjør føttene babymyke

Når høsten og vinteren kommer blir vi gjerne litt mer avslappet til pleie av kroppsdeler som ikke synes fullt så godt som på sommeren. Som føttene for eksempel.
Men det er da det er viktig, når føttene er innestengt i varme sko, strømpebukser og tykke sokker.

Trener du mye er det også ekstra viktig å ta vare på føttene med tanke på fuktigheten som oppstår.

Husk at føttene bærer oss rundt hele dagen, og når finskoene med åpen tå skal på, er det greit å ha pene føtter å vise frem.
Noe av det beste du kan gjøre, er å gi dem en god massasje. Det vil øke blodsirkulasjonen, reduserer spenninger og smerter.

Dette kan du gjøre selv:


Lag deg et fotbad. Ha i varmt vann så det ikke blir kaldt etter 5 minutter. Personlig bruker jeg rett og slett grønnsåpe. (uten tilsatt lukt) Lukten kan diskuteres, men den er supereffektiv. Bakteriedrepende, og myker opp huden de luxe! Orker du ikke tanken på grønnsåpen kan du tilsette diverse oljer eller fotbadprodukter.

Klapp føttene tørre når du er ferdig.

Sørg for å sitte komfortabelt. Legg venstre ben på høyre lår. Ha et håndkle under.

Bruk en skikkelig fet fotkrem. En fet bodylotion kan også brukes. Gni inn kremen, og bruk masse! Kremen skal skli ordentlig rundt! Bruk begge hendene og gni og massér med rolige bevegelser. Kjenn at bevegelsene gjør deg avslappet. Press tommelfingrene ned i huden mens du gjør bevegelsene. Massér gjerne litt oppover mot anklene også.

Til slutt drar du i tærne. Massér og dra samtidig. Dette gjør at musklene under foten strekker seg, og det er så avslappende og deilig.

Så gjentar du det samme med den andre foten.

Har du ekstra tørr hud på føttene kan du gjerne smøre litt ekstra krem når du er ferdig, og putte føtte i plastposer. (jeg bruker bare vanlige fryseposer) Sitt i 15-20 minutter. Smør inn resten av kremen hvis det er mer igjen.

Nå kan jeg garantere at du har babymyke føtter! Prøv selv! :-) 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine