Føning eller lufttørking av håret?

Det er mange meninger om å la håret lufttørke eller å bruke føneren.
I første omgang er det snakk om det man synes er best selv, og om man har langt eller kort hår.
Noen synes ikke at de får til å style håret uten føner, og har kanskje ikke all verdens tid heller, og andre har lettere frisyrer å style, eller er redd for at håret skal bli ekstra slitt av å føne. Da velger man gjerne å lufttørke det.

Enten man har lite eller mye tid, så er det fordeler og bakdeler.

Her får du litt av begge deler: 

Lufttørke håret:
Hvis du har kort sveis, hår med krøller eller et lettstelt hår, lar du kanskje håret tørke av seg selv.
Håret er svakest når det er vått, så pass på at du ikke frotterer det for hardt. Det beste er å klemme vannet ut av håret med håndklet. Friksjonen som oppstår når du frotterer gjør at hårtuppene blir sprøe, og har lettere for å brekke. Vær også forsiktig med å gre for hardt når håret er gjennomvått. Når du har klemt vannet ut, er det bedre å dra fingrene igjennom håret, i stedet for å gre.

Føne håret:
Å føne håret er jo selvfølgelig den mest lettvinte måten å få det tørt på, og fordi vi gjerne har dårlig tid bestandig, føner de fleste håret.
Føning gir også litt ekstra volum. Men uansett hvor lettvint det måtte være, vet også de fleste at dette sliter mye mer på håret, og gjør det mer sprøtt. Særlig hvis man overdriver eller holder føneren for nær håret.
Er du en av de som føner, pass på at håret ikke er for vått når du begynner føningen. Klem så mye vann som mulig ut av håret først. La føneren være i bevegelse hele tiden, så det ikke blir for varmt enkelte steder. Bruk også varmebeskyttende produkter. Da skåner du håret mye mer. Føn heller ikke håret fullstendig tørt, la den siste dampen i håret lufttørke.

Uansett hva du synes er best, er det selvfølgelig helt opp til hver enkelt hvordan man vil gjøre det, men ikke glem å behandle håret forsiktig, og bruk pleiende og beskyttende stylingprodukter.
Særlig hvis du bruker føneren. 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine