Makeuptips for sensitiv hud

Sminke på en sensitiv hud kan ofte være en utfordring på grunn av de mange problemene som kan oppstå, eller som man har fra før.
Det kan for eksempel være ulike hudirritasjoner, som rødhet, kløe, flassing mm.
Det å gi opp sminke er ikke løsningen, da alle jenter gjerne vil ha muligheten til å bruke makeup, og da er det viktig at man heller forandrer på makeuprutinene, og finner tryggere løsninger så man ikke gjør huden enda mer sensitiv.

Sensitiv hud er et økende problem uansett alder. Reaksjonene er mange, og kan skape store problemer når det gjeler makeuprutiner, og ofte lar man være å bruke makeup i det hele tatt. Det er vanskelig å kvitte seg med sensitiv hud, men det er mye man kan gjøre for å minimere reaksjonene i huden.
Det første steget er å forstå hvorfor huden reagerer som den gjør. Da er vi langt på vei allerede.

En av hovedgrunnene til at vi ender opp med hudirritasjoner, er ingrediensene i produktene, og antallet av ingredienser som er brukt for å lage produktet. Se etter produkter som er alkoholfrie, og produkter som er spesielt laget for sensitiv hud. Da er du litt på vei, men det er langt igjen. Det kan nemlig være vanskelig å finne produkter som huden aksepterer.
Som regel er det nødvendig å velge bort noen produkter.
 
Vannfaste produkter for eksempel, bør du unngå hvis huden er sensitiv. De har mye "hardere" ingredienser enn vanlige produkter, og du må jobbe mye mer når du skal fjerne produktene. Beskyttelsesbarrieren i huden kan faktisk bli borte.
Føler du at du ikke klarer deg uten vannfaste produkter, så gå for mineralmakeup. Disse kommer ofte i pudderform, noe som ser ut til å være bedre for en sensitiv hud.

Mineraloljer er en av ingrediensene i kosmetikk som skaper de fleste problemene rundt acne. Bruk derfor løspudder, så unngår du dette problemet.

Det å bruke sort eyeliner er tryggere enn å bruke eyelinere med andre farger.
Jordfarger er også tryggere i forhold til sterkere farger på grunn av pigmentene i produktene, som kan skape irritasjoner.

Hvordan du fjerner makeup er også viktig, og her er det en fin linje mellom å gjøre det bedre eller verre.
Hvis du vanligvis bruker vaskeklut til å fjerne makeup'en, så gjør du huden en bjørnetjeneste. Vaskekluten er altfor hard for sensitiv hud, og kan skape ekstra irritasjoner. Bruk heller en myk bomullspad, den er skånsom og snill mot huden.

Ansiktsskrubb er også ofte for hardt til en sensitiv hud, så pass på at den du bruker har små og myke korn så du ikke får en for aggressiv skrubb av huden. Det fører bare til å huden blir rød, irritert og i verste fall betent.

Det kan også være lurt å tenke over om du virkelig trenger ansiktsvann etter at huden er ferdig renset. Velger du å bruke det, er det veldig viktig å bruke et som er spesielt laget for sensitiv hud. De fleste andre ansiktsvann inneholder nemlig en viss prosent med alkohol, noe som kan være fryktelig irriterende på en sensitiv hud, og som kan være med på å forsterke problemene.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine