Hvorfor spise frokost?


Fordi:

Når vi våkner om morgenen er blodsukkeret lavt. For at kroppen skal komme i gang frigjøres dermed blodsukker fra leveren. Dette gjør at blodsukkernivåene stiger og kroppen tolker det som at man har spist og sulten forsvinner.
Men det er bare en kortvarig følelse ettersom mengden av blodsukker som frigjøres ikke tilsier hva kroppen får etter et måltid. Det er faktisk bare som energiinnholdet i en banan. Dermed melder sulten seg etter en times tid, og da er risikoen stor for at man spiser noe søtt eller kanskje en altfor stor lunsj.

Forskjellig kultur - forskjellig frokost

Visste du at:
  • I Tyrkia får du supergode oster, oliven, tomater, kokte egg, en bolle med tykk yoghurt med honning, bær og nøtter.
  • I Egypt spiser de gjerne nasjonalretten, Ful medames til frokost. Det er hvitløkskokte favabønner som serveres med pitabrød.
  • I Beijing i Kina starter man dagen med en bolle varm nudelsuppe og brød fylt med fleskebiter. Frokosten både varmer og gir protein. Jian Bing, som er Kinas svar på franske crepes er også ofte brukt til frokosten.
  • I Barcelona i Spania tar man gjerne en kaffe, og brød med olivenolje og tomat. I Valencia spiser de ofte en sjokoladepolitana. Det er en slags croissant.
  • I Australia likere de de litt lettere, og en vanlig frokost der ligner litt på vår egen. Musli, toast og frukt. Men i tillegg bruker de en mørk krem som pålegg. Vegemite heter den, og lages av gjærekstrakt. Den er rik på vitamin B1.
  • Russerne foretrekker sin grøtfrokost lagd av bokhvete, hvete eller havre, og som inneholder svisker, epler eller aprikoser.
Hvilken frokosttype foretrakk du best?
For min del liker jeg min hjemmeblandede frokost aller best. Den finner du HER hvis du har lyst til å prøve den.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine