Myter og fakta om neglepleie


Det finnes massevis av myter som handler om neglene, og hvordan man tar vare på dem.

For å bevare neglene pene og med god kvalitet, skal man tenke litt på hva som er reell fakta og hva som er myter.


Å følge alle råd man leser om angående det å ta vare på neglene blindt, kan i stedet føre til unødvendig problemer og komplikasjoner.Her er noen myter og sannheter angående neglepleie:Neglelakk beskytter neglene og gjør neglene sterke
Myte. Neglelakk kan ikke bidra til å gjøre kvaliteten på neglene bedre. I stedet kan neglelakk faktisk bidra til å ødelegge den naturlige teksturen i neglen. Det skal sies at du skal bruke mye og ofte for at dette skal skje. Gjør det til en vane å la neglene være uten neglelakk i minst en uke, hver måned.

Å drikke melk gjør at du unngår at neglene fliser seg
Myte. Neglene har et hardt protein, kjent som keratin. Det å drikke melk vil riktignok hjelpe til å styrke neglene ved at du tilfører kalsium til kroppen, men at neglene fliser seg har ingenting å gjøre med kalsiummangel.

Håndkrem er nok fukt for neglene
Både og. Fakta her er at neglene absorberer fukt raskere enn huden gjør, og de tørker også inn mye raskere. Så når det gjelder fukt til neglene, trenger man mer fukt (rikere kremer) og oftere smøring enn det huden trenger.

 
Jo oftere man klipper neglebåndene, desto sunnere for neglen..
Myte. Klipping av neglebåndene gjør ikke noe godt for neglene. I stedet kan neglene bli mer utsatt for infeksjoner. Dette gjelder både på hendene og føttene. Skal du trimme neglebåndene, bruk en krem som løser opp overflødig hud i stedet. Da blir du kun kvitt det som er mest nødvendig, og neglebåndene forblir sunne og friske.

Alle neglesalonger er trygge plasser for å få utført neglepleie
Viser seg gang på gang å være en myte. Noe jeg har opplevd selv.
Det verste eksemplet jeg kan gi, er når jeg hadde h&m negler limt på og gikk for å få meg fine påstøpte negler.
Negledesigneren fikk ikke av (!) neglene jeg selv hadde limt på. Etter at han hadde filt og filt, ned igjennom h&m neglene mine, og ned på negleplaten min, hevdet han at det gikk helt fint å støpe negler oppå restene av de falske jeg hadde og satte i gang.
Han la gelenegler, og jeg trodde rett og slett at jeg skulle dø når jeg etter raseringen av neglene mine, skulle sitte i uvlampen for å få det til å herde. Jeg hadde bare lyst til å gråte, så vondt var det. Jeg trenger vel ikke fortelle at neglene ble helt jævlige!
Sjekk også at negledesigneren du er hos bruker rent utstyr og rene filer. Veldig viktig er det også at det brukes produkter og utstyr av god kvalitet.
 

1 kommentarer:

{ Siv } | 22. juli 2011 kl. 09:58 sa...

Oj, det fins visst litt av hvert av negledesignere altså..Får håpe han har funnet seg et annet yrke ;-) Det skumleste jeg har gjort er å få manikyr i Polen. Det gikk helt fint; damen fikk mine da veeeldig stygge negler til å se ganske så flotte ut, til tross for at det bare kostet 35 kr :-D

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine