Farget eyeliner - Dos & Don'ts

Sommeren er den perfekte årstiden til å droppe den vanlige, "kjedelige" sorte eyelineren, og tilføre ekstra farge på øyemakeupen.
Sammen med en brun og fin hudtone, får du ekstra glimt i øyet, og en flørtende look, samtidig som du fremhever øyefargen kjempefint.

Farget eyeliner er superfint når den er lagt riktig, men man kan også ende opp omvendt også, ved å bruke den feil.

Her kommer noen tips om hva som er lurt å gjøre, men også hva som ikke er så lurt å gjøre.
Men forøvrig så skal man gjøre det som man synes passer for seg, og hva du føler deg fin med. Det er det viktigste :-)


Do: La eyelineren være hovedfokuset i ansiktet
Pass på at resten av makeup'en er nedtonet og naturlig når du bruker eyeliner med farge, særlig om du bruker de kraftigste fargene. Jo knallere fargene er, desto mer fokus får det, og da er det greit å gi all oppmerksomhet dit. Ellers kan det skje for mye på en gang i ansiktet. Lepper og kinn er finest med nedtonede farger sammen med knall eyeliner. Jordfarger er inmari fint.

Don't: Ikke bruk øyeskygge
Mens den vanlige, sorte eyelineren passer fint sammen med de fleste øyeskyggefarger, er den fargede eyelineren vanskligere å få til å passe til øyeskyggene. Den står absolutt finest alene. Og bruker du den alene, kan du variere tykkelsen på streken mye mer også. Bruker du tykk strek oppe, er den dessuten superfin å duse ut på selve øyelokket, og lage en sotet look.
Hvis du derimot føler deg helt naken uten noe øyeskygge, er det kjempefint å bruke en nude farge, matt pudder eller nøytrale beigetoner. Da får du fargen på eyelineren ekstra frem også.

Do: Prøv ut forskjellige farger!
En av de aller beste tingene med sommeren er jo nettopp det at vi gjerne bruker mer farger og kan tillate oss å eksperimentere mer. Det gjelder både klær og makeup.
Hvis du er avhengig av den vanlige, sorte eyelineren, så kan du prøve den sammen med en eyeliner med farge for å sprite opp litt. Det gir en stilig effekt å for eksempel å bruke sort øverst og en farget nederst. Det gir en skikkelig blingeffekt, særlig om du bruker en litt knall farge sammen med den sorte (eller den brune selvfølgelig).

Don't: Ikke bruk falske øyevipper
Ikke misforstå meg nå da, for falske øyevipper er lekkert, men sammen med farget eyeliner, særlig knallfarger, så kan du ende opp med en look som er langt unna den elegante som du kanskje traktet etter. Prøv, så ser du hva jeg mener.

Det som også er ulempen med farget eyeliner sammen med løsvipper, er at limet til løsvippene har en tendens til og synes mer med farget eyeliner. Men for all del, jeg er selv tilhenger av glamorøse lange vipper altså, men da helst sammen med brun eller sort :-)

Ta deg tid til å prøve ut forskjellige farger, og finne det som fremhever dine beste sider. Det er det aller viktigste!

Les også om: Makeup til din øyefarge

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine