Helsesjekk via neglene

Jeg får mange spørsmål om negler, og spesielt om hvordan neglene ser ut.
Du kan faktisk få en liten pekepinn om hvordan det står til med helsen din ved å se på neglene. Vanligvis er det snakk om helt uskyldige ting, men det kan være greit å vite hva de forskjellige tingene kan være, så slipper du å bekymre deg altfor mye :-)

"Neglene mine er veldig bleke"
Mangel på den typiske rosafargen på negleplaten kan være en pekepinn om mangel på jern i kroppen, Vitamin B12, eller mangel på folsyre. Er du i tillegg blodfattig så er neglene dine muligens også tynne og litt "skjeformet". Ta deg en tur til legen for å skjekke om du har mulig vitaminmangel.

"Neglene mine har hvite flekker"
Selv om det kan se litt skummelt ut med hvitaktige flekker på neglene, så betyr ikke det nødvendigvis at det er noe galt. Sannsynligvis så er det snakk om bittesmå skader på negleplaten. Det kan også være et tegn på sinkmangel.
Hvis hele neglen, eller større deler av den blir mer og mer hvit, så kan det være snakk om en soppinfeksjon. Hvis det er en soppinfeksjon så vil også neglen føles tykkere og mer ru, og det kan ende med at neglen løfter seg.
Har du mistanke om at det kan være sopp, få behandling!

"Jeg har gule negler"
Soppinfeksjon, røyking og det å bruke neglelakk uten en base under kan forårsake gule negler.

"Neglene mine har dype riller"
Rillene kan faktisk komme av at neglene på ett eller annet tidspunkt har stoppet å vokse. Det kan skje hvis man i perioder er mye stresset eller har vært syk. Det kan også være et tegn på sinkmangel.

"Neglene mine har små hakk"
Hakkene ser ut som små overfladiske dumper, som ser ut som noen har brukt en liten nål på neglen. Dette kan i enkelte tilfeller være snakk om for eksempel psoriasis eller atopisk eksem, men det kan også like gjerne være snakk om småskader. Det kan også komme av at du har hatt en periode med sykdom eller stress.

"Neglene mine ser ut som klør"
Negler som tykner så de ser ut som klør er mest vanlig på tærne, og kommer gjerne med alderen. Vi ser også at dette kan skje i forbindelse med sykdom, psoriasis eller soppinfeksjon på fingrene.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine