Exfoliering av huden = jevn, klar og myk hud!

Om du exfolierer (skrubber) huden eller ikke, kan utgjør en stor forskjell på og i huden vår.
På kvaliteten også, ikke minst.
Vil du at huden skal få en jevnere og mykere overflate med mer glød, så er det veien å gå. Dessuten er det så behagelig, at dette går absolutt på velvære også.

De fleste vet hvordan man skrubber huden og kvitter seg med døde hudceller, og de fleste vet nok allerede at exfoliering gir myk og fin hud, men det er nok endel der ute som ikke vet hvilken metode som passer for sin hud, og hvordan man gjør det helt riktig.

Men det er ikke så vanskelig. Alt du trenger å vite er hvilke produkter du skal bruke og hvilken måte som fungerer best for deg og din hud.
På den måten så unngår du irritasjon i og et vellykket resultat med masse fukt, mykhet og glød i huden.

Først og fremst:
Ikke skrubb huden hver dag!
Det holder i massevis med 1-3 ganger. Og antallet kommer helt an på hva slags hudtype du har. Har du fet hud kan du gjerne skrubbe huden et par, tre ganger, men ikke mer en en gang i uken hvis du har tørr eller sensitiv hud. For ofte kan føre til irritert hud.
Det er også mange som skrubber for hardt, og tror at man virkelig må klemme til med harde bevegelser, men sannheten er at det er mye bedre å bruke en myk vaskeklut, enn for eksempel en hard svamp.


Skrubbehanske
Første steg til en behagelig og behandlende skrubb er å lære seg hvordan man gjør det. For å få best resultat, og forsiktig fjerne døde hudceller, er som nevnt over, å gjøre det på en skånsom måte.
Du kan for eksempel prøve en skrubbehanske. Den fåes kjøpt hos Vita, hm osv. Det er veldig enkelt, med skrubbehansken legger du bare produktet i hansken, og skrubber i vei. Vær veldig nøye med å skylle hansken godt etter hver gang du bruker den, og la dem lufttørke.

Bruk KUN produkter som er beregnet på ansiktet!
Vær helt sikker på å bruke skrubb som er beregnet på ansiktet! Disse inneholder ingredienser som er spesielt beregnet på den tynne huden, og kornene er også mye mildere enn i en skrubb til kroppen. Bruker du kroppsskrubb i ansiktet, risikerer du en irritert, sår og rød hud. Hvis du er usikker, så forhør deg i parfymeriet eller hos hudpleier. 

Ikke glem fuktighet
Exfoliering etterlater huden din utrolig myk, jevn og med ny glød. For å forsikre deg om at det varer bør du bruke en god fuktighetskrem i tillegg.
Etter skrubbingen bruker du et ansiktsvann og smører deg med fuktighetskremen til slutt.


Hvis du ikke skrubber huden din, så start med det! Du vil merke så stor forskjell på huden din etter bare kort tid. I tillegg til jevn og fin hud, vil du også merke at porene blir mindre og det vil bli færre utbrudd av kviser også.

2 kommentarer:

{ Elizabeth } | 28. oktober 2011 kl. 13:54 sa...

Skrubber huden med MD Formulations i dusjen :)

{ Liv } | 29. oktober 2011 kl. 13:20 sa...

Det å skrubbe i dusjen er veldig lurt, for det varme vannet åpner porene litt ekstra :-)
MD er et veldig godt merke synes jeg!

Ha en kjempefin helg!

Klem :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine