Leppepleie for høst og vinter med honningskrubb

Vanligvis så tar vi veldig godt vare på tennene våre, det er liksom helt naturlig, men leppene glemmer vi gjerne litt. Det lønner seg å være like flinke til å pleie leppene også.
Det beste er jo selvfølgelig å pleie de hele året for å forebygge, men spesielt årstidene som høst og vinter har en lei tendens til å ta knekken på huden og rundt leppene.

Det kommer gjerne av kulde og ekstra tørr luft, og gjør at leppene får en tørr og sprukken overflate og mister elastiteten. De blir også såre og vonde, og noen ganger kan det sette seg betennelse i sprekkene som oppstår.

Det viktigste når det gjelder leppepleie er å tilføre fukt til leppene, og det jevnlig. I tillegg til at leppene blir tørre og såre, fører nemlig den kalde og tørre luften til at huden på leppene fliser seg opp, og ligger som flass på overflaten. Sørg for å ha et produkt til leppene som tilfører fuktighet og som passer på at leppene holder seg fuktige og myke.

Forebygg tørrhet på leppene ved å:

Sørge for at kroppen og huden får tilført nok fuktighet. Drikk nok vann, og hvis du føler at huden fortsatt er tørr skal du prøve kosttilskudd i oljeform. Jeg merket veldig godt forskjell på huden etter at jeg startet å ta to spiseskjeer med Udo's Choice i tillegg til frokost. Huden min hadde plutselig ikke det tørre flassete "belegget" lenger. Jeg merket det spesielt godt på leggene, men ellers også.

Beskytte leppene ved å bruke en skånsom leppebalm uten for mye vann. Vann tørker ironisk nok ut huden hvis det er for mye av det i produktene.

Unngå å slikke på tørre lepper for å prøve å gjøre de fuktige. Det er den beste måten å få de enda tørrere på!

Unngå plukking på leppene! Hvis du har flasslignende og flisete hud på leppene vil det bare gjøre det enda verre ved å prøve å dra det av med fingrene eller tennene. Det fører bare til ekstra sår og sprukken hud som det i verste fall kan sette seg betennelse i.

La det bli en vane å smøre inn leppene før du legger deg. Da vil de pleiende og aktive ingrediensene i produktet få virke i fred hele natten, og er du flink til dette vil du merke raskt forskjell på huden. Ha leppeproduktet ved siden av sengen, så glemmer du det ikke.

Lag deg en honningskrubb for leppene:


Du trenger:

En spiseskje eller to med flytende honning
En halv til en spiseskje med olivenolje
1 spiseskje med bakepulver
(Målene er ca-mål. Smak og behag :-) )

Lag en fin og jevn blanding av honning og bakepulver
Bruk en liten pensel, for eksempel sminkepensel til å smøre blandingen på leppene. Husk å vask penselen først!
La blandingen trekke inn i noen minutter.
Massér leppene forsiktig for å få av døde hudceller og eventuelt flassende hudbiter. Her kan du bruke en tannbørste, bare pass på at den er liten og av den mykeste typen. En babytannbørste er kjempefin å bruke.
Tørk av med en myk vaskeklut
Påfør olivenoljen til slutt for masse fuktighet. Klapp den forsiktig inn på leppene.
Olivenoljen kan for eksempel brukes før du legger deg for kvelden.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine