Finn det perfekte brude- og festundertøyet!

Brude- og festundertøy er ikke bare undertøy. Det skal fremheve kurvene på rett plass uansett om du vil ha det funksjonelt, komfortabelt eller sexy. Helst så skal det være litt av alt sammen. Det som er viktigst er at du ser perfekt ut i kjolen din, og føler deg superlekker.
Dette innlegget er først og fremst skrevet til den vordende brud, men dette gjelder i høy grad også for deg som skal på med festkjolen snart også. Kanskje du er gjest i bryllup snart? Eller skal på julebord for den saks skyld :-)

Det er delte meninger om hva som bør velges først, kjole eller undertøy.
På den ene siden er det lurt å velge kjole først, slik at undertøyet kan tilpasses utringning, stoff og modell. På den andre siden kan det være en god idé å velge undertøyet først, særlig bh'en, før man bestemmer seg for hva slags kjole man skal ha. Det er ihvertfall veldig lurt å sjekke ut litt i forhold til hva som finnes av bh-typer. Det kan nemlig være en liten utfordring hvis man trenger G- eller H-cup og har valgt for eksempel en stroppeløs kjole.
Det meste lar seg ordne, men jeg anbefaler å ta deg en tur til brudebutikken som noe av det første man gjør. Da vil du få tips og råd, og oppdage at det er et mye større utvalg av kjoler enn du først trodde.

Undertøyet skal ikke bare hjelpe deg til å få kjolen til å sitte helt perfekt, det er også en viktig del av antrekket i seg selv. For du vet hva du har under, og jo bedre det sitter og lekrere det er, desto mer vel vil du selv føle deg. Det skal vel ikke stikkes under en stol at brudgommen også er veldig spent på hva som befinner seg under den flotte kjolen. Undertøyet vil dessuten både løfte, dempe, fremheve og skjule på de riktige stedene hvis du finner det riktige til din figur.

For å få mest ut av brudeundertøyet, så er det noen triks du kan bruke når du skal handle til den store dagen:

Funksjon
Hvilken stil skal du gå for? Vil du ha det komfortabelt? Sexy? Eller vil du at undertøyet skal holde inn og forme? Eller kanskje du vil skifte undertøy når bryllupsnatten kommer?
Blant bruder som har fått barn eller for de som gjerne vil ha en fin timeglassfigur er korsett med spiler en sikker vinner, for det strammer inn på de riktige stedene. Korsettet er rålekkert og rådyrt, men husk at du kan bruke det til fest også.
Et annet alternativ kan være et Torselette. Det er som korsettet, men har integrert bh og som regel strømpeholder. Torselette får du både med og uten stropper på bh-delen. Og uansett hva slags kjole du velger, så finner du en bh som passer under.
Du finner flere tips om korsett og lignende HER.

Husk at du også får undertøy som nesten blir usynlig under kjolen, men som alikevel skjuler alt. Det passer det veldig fint å bruke hvis du har en kjole som er litt mer komplisert med for eksempel gjennomsiktige detaljer.
Har du for eksempel valgt en kjole med halterneck, så finnes det et stort utvalg av bh'er som festes i nakken. Eventuelt så kan stroppene tas av og brukes uten. Halterneck-bh kan også hjelpe deg med å få ekstra kløft.
Balconette-bh løfter brystene opp, og på denne modellen er stroppene plassert langt ut på skuldrene og gir utringningen en firkantet form. Balconette passer perfekt til for eksempel kjoler i empirestil.
Har du bestemt deg for en stroppeløs eller ryggløs kjole finnes det bh'er helt uten stropper. Disse har en selvklebende innerside, og dermed sitter bh'en der den skal. Med lukking i fronten gir den deg muligheten til å selv bestemme hvordan kløften skal se ut.

Fra venstre: Usynlig/sømløs bh, Balconette, Korsett og stroppeløs bh.

Vil du ha en skikkelig Dolly Parton effekt, er push up et godt alternativ. Den løfter opp og sammen, og gir en stor kløft.
Hvis du synes frontpartiet synes litt for mye, kan det være lurt å prøve en modell som kalles minimizer. En minimizer fordeler brystene i en større og flatere form, slik at de ser mindre ut. Den kan faktisk redusere størrelsen ned en hel størrelse.

Hvis kjolen må fylles ut litt ekstra, så kan gel- eller olje-bh være tingen. Med den får du også en push-up effekt.
Prøv deg frem for å finne ut hva du foretrekker, for denne type bh er litt tyngre enn en vanlig.

Fra venstre: Gel-bh, Push up, Minimizer

Underdelen
Når det gjelder truser, så har det mye med smak, behag og størrelse å gjøre. Og her også, hvilken kjole og hva slags stil. Men g-strengen er den som dominerer. Grunnen til det er nok at med den slipper du trusekanter som kan ødelegge en slikekjole ved at det kan synes igjennom. Boksertrusen/hipstreren er et godt alternativ for de som ikke liker g-strengen. Begge disse er "må ha" hvis kjolen er glatt og ettersittende. Du har større valg hvis kjolen ikke er tettsittende. Husk bare at du skal føle deg perfekt, og 100% komfortabel. Og det finnes tusenvis av ulike fasonger og stiler.

Fra venstre: G-string, Usynlig/sømløs truse, Usynlig/sømløs hipster
Strømper
Hvite, skinnende silkestrømper er det som er aller mest vanlig for bruden, men også for den veldig pyntede selskapskjolen.
Det selges mest stay-ups eller strømper som festes på Torselettet, men her også er det veldig viktig å kjøpe noe som får deg til å nyte dagen, og ikke måtte gå å dra opp strømper som sklir eller er for små.


Noe blått?
Mange velger strømpebåndet i blått, eller med blå detaljer fordi det etter tradisjonen skal være "something blue". Dessuten så synes ikke blåfargen, og da forstyrrer det ikke helheten i resten av antrekket.

Undertøyet i seg selv er til bryllup mest vanlig å velge i hvitt eller off white, men det blir mer og mer vanlig å gå bort i fra de tradisjonelle fargene. Det gjelder også fargevalget på selve kjolen, så mulighetene er flere enn de noengang har vært.
Det er også derfor det er kjempeviktig å få god og profesjonell hjelp til denne delen.

 
Victorias Secret

Bildene er fra:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine