Laks er noe av det aller beste jeg kan spise, det er helt på lik linje med biff når det gjelder yndlingsmat for meg. Og det er ikke så fryktelig lenge siden jeg ikke likte laks i det hele tatt.
Det startet med sommer og grilling, og jeg lette etter noe å grille som var litt sunnere enn pøler og flintstek, og det var da jeg oppdaget laks.
Nå spiser jeg det i nesten alle varianter, men yndlingsrettene er nok salat med laks og fetaost, og så denne innbakte retten her.
Og så så enkelt! Og da liker jeg det enda bedre :-)
Du trenger:
Stekefolie
Grønnsaker (jeg bruker frosne)
Salt, pepper, persilade (kjøpt i Sverige. Bruk gjerne annet krydder i stedet hvis du ikke har)
Olivenolje
Sitron
Magerkesam
1 kokt potet
Det startet med sommer og grilling, og jeg lette etter noe å grille som var litt sunnere enn pøler og flintstek, og det var da jeg oppdaget laks.
Nå spiser jeg det i nesten alle varianter, men yndlingsrettene er nok salat med laks og fetaost, og så denne innbakte retten her.
Og så så enkelt! Og da liker jeg det enda bedre :-)
Du trenger:
Stekefolie
Grønnsaker (jeg bruker frosne)
Salt, pepper, persilade (kjøpt i Sverige. Bruk gjerne annet krydder i stedet hvis du ikke har)
Olivenolje
Sitron
Magerkesam
1 kokt potet
Brett opp kantene på folien, og hell i ca. 1 dl.vann blandet med 1 ss. olivenolje og saften av sitron.
Krydre så mye som du liker det, særlig med Persiladen, for det krydderet er så supergodt.
Legg grønnsakene og laksen i folien, krydre litt mer over det hele, og sprut litt sitronsaft over til slutt.
Lukk folien og la den stå i ovnen i ca. 30-40 minutter på 225 grader.
Legg maten over på tallerken sammen med kokt potet og magerkesam. Ferdig!
3 kommentarer:
Laks er kjempegodt og dette ser jo veldig bra ut :)
Hei Mira!
Tusen takk for koselig kommentar, da blir jeg så glad! :-)
Ja den er kjempegod den laksen, og så enkelt at det nesten er litt flaut. Akkurat som jeg må ha det *hihi*
Ha en fin-fin dag!
Klem fra Liv :-)
Nå fikk jeg litt sommerfeeling ;-) Pleier ha dette på grillen. Meeen jeg har som regel litt tomatsaus på i tillegg, namnam.
Legg inn en kommentar