IKKE gå forbi Julegryta!

Hvert eneste år så er det noen som regner ut hvor mye vi bruker på shopping i desember. Og det er nesten så man ikke tror det, så høy er den summen. Helt utrolig! I år hørte jeg at vi faktisk kommer til å bruke 20% mindre på julehandlingen, men alikevel kommer summene opp i milliarder! Milliarder!
Den siste uken er verst, da setter panikken inn, for da har vi så dårlig tid, og egentlig bare rasker med oss for å bli ferdig. Og vi bruker enda mer penger.
Den uken er kommet nå, og da har jeg lyst at vi skal stoppe opp i bare noen få sekunder og tenke oss litt om.

Noen der ute trenger nemlig en hjelpende hånd. Det er ikke alle som har råd til å slenge tusenlappene rundt seg når de handler inn til jul, og det er mange som synes nettopp julen er den verste høytiden, for da blir de minnet gang på gang om at de ikke har den samme muligheten til å skape en fin jul for de rundt seg. Jeg synes dette er helt forferdelig i et land som vårt, vi burde ikke hatt noe som er i nærheten av fattige engang! Men det har vi altså...

Har du hørt om JULEGRYTA?
I desember er det nemlig over 100 julegryter i aksjon landet rundt.

Bilde lånt fra Frelsesarmeen.no

Dette er en sak jeg støtter hvert eneste år. Jeg leter faktisk etter disse grytene når jeg er ute og handler.
Det er Frelsesarmeen som står bak disse, og jeg beundrer de så utrolig mye for arbeidet de gjør for de som har det vanskelig. Dette er fantastiske mennesker synes jeg.
De står både ute og inne, og de står i mange timer for å samle inn penger så de kan gi de som trenger hjelp en fin jul. Og de er like blide, uansett, og så takknemlige når du legger i bidraget ditt.

Tone Georgsen (på bildet) er daglig leder for Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo, og hun sier noe som burde treffe alle midt i hjertet:
"Husk at varmen fra julegryta kan tine opp kulden hos dem som sliter, og på den måten tror jeg faktisk at verden blir litt bedre. "

Jeg har ett juleønske i år, og det er at du ikke går forbi når du ser de står ved gryten der hvor du handler. Legg i det du har mulighet til, for husk at små summer sammen blir store! Og så er du med på å gi noen som sliter, en litt bedre jul enn det de har hatt før? Om du har en tier til rådighet eller en tusenlapp..Alle monner drar!

6 kommentarer:

marianne | 19. desember 2011 kl. 13:26 sa...

Hellu :)
Ja den julegryta støtter jeg alltid :) Kjempe viktig også vet vi at de gjør en god jobb og at pengene går dit de skal. :)

{ tinemarie } | 19. desember 2011 kl. 15:18 sa...

Så bra innlegg! Jeg skal definitvt ikke gå forbi julegryta!:)

{ stinemoor } | 20. desember 2011 kl. 01:12 sa...

Bare synd at halvparten av pengene om ikke mer, havner i statskassa, og ikke til de som virkelig trenger det!

{ Liv } | 20. desember 2011 kl. 08:07 sa...

Marianne: Ja, jeg er helt enig! Her er det så mange frivillige innblandet som jobber for at andre skal få det litt bedre. Husker du Irene og Trond droppet hele julaften hjemme hos seg selv et år, for å hjelpe til med å dele ut gaver og servere mat? Det synes jeg er så bra gjort! De sa det jo etterpå også, at de så helt annerledes på julen og pengebruk etter det. Ganske så fint gjort synes jeg :-)

Tinemarie: Kjempebra! Så glad jeg blir! Alle monner drar, og så viser vi at vi bryr oss midt oppe i alt pengeforbruket og stresset vårt i desember :-)

Stinemoor: Hei hei, og tusen takk for kommentar på innlegget :-) Når det gjelder frelsesarmeen så støtter jeg de nettopp fordi du ser hvor pengene går. Jeg støtter aldri saker hvor de bare samler inn til en eller annen sak, og så hører du ikke noe mer fra den saken. Men her kan du være med selv å levere ut julegaver, pakke ned matvarer, servere mat osv, på julaften til de som trenger det. Og dette får de til nettopp for pengene som folk støtter de med. Det hadde vært umulig hvis vi skulle latt være og gitt noe om vi bare skulle tenkt på hvor mye staten tar. Ikke har jeg noe tall på det heller, så jeg velger heller å se hvor mye som går til de som trenger det, når jeg ser reportasjer og vellykkede innsamlinger gjennom nyhetene år etter år :-)Jeg føler i allefall at jeg bidrar til de som trenger det, ved å støtte denne saken :-)

{ stinemoor } | 21. desember 2011 kl. 03:25 sa...

SV.: Ja, du har nok rett der, er nok dette pengejaget og maset om fine og dyre gaver som ødlegger mye. Syns vi har fått helt feil fokus.

Med tanke på julegryta så skrev jeg det jeg skrev pga. dette innlegget: http://www.erlendwiborg.com/?p=2159

Her kommer det frem at frelsessarmeen sammen med andre frivillige organisasjoner må betale moms osv, av pengene de samler inn. Men jeg så også senere noen overskrifter om at de ikke trengte det likevel. SÅ vet ikke helt hva jeg skal tro, men at alt går dit vi både håper og tror, er jeg ganske sikker på at de ikke gjør.

Men uansett, selvfølgelig er det bra å gi uansett, for om man ikke gir, så får de jo ingenting, og noe er jo bedre enn ingenting;) men syns det er veldig trist å vite at penger som jeg f.eks donerer bort, kanskje ikke går til dem jeg faktisk ønsker å gi penger til. dette er nok også Noe som gjør at mange blir skeptiske til å gi!

Ellers så er det jo kjempe bra at man kan være med på å levere ut gaver/MAT O.L. Det er jo ofte slikt som betyr mest, og noe som både jeg og mange andre burde bli flinkere til er å donere bort tiden sin, til å fysisk stille opp for de som trenger det;)

Ønsker deg en fin Onsdag og for ikke å glemme ei god jul;) For satse på at den barnlige delen tar fatt i oss å gir oss litt julestemmning;)

{ Liv } | 24. desember 2011 kl. 10:07 sa...

Stinemoor:
Ja, det er akkurat det jeg liker med Frelsesarmeen og det å gi støtte dit, det er at man faktisk kan være med å gjøre en forskjell selv. Være med å hjelpe til osv.
Jeg så innslag på nyhetene forrige dagen, med matkasser til de fattige og frivillige som hjalp til med det. Og det er jo fra pengene som folk har støttet med :-)

Ønsker deg en riktig god jul, håper du får alt du ønsker deg, og koser deg masse! :-)

Klem fra Liv

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine