10 tips til sunn og vakker hud i vinterkulden!

Nei så kommer vi vel ikke utenom i år heller da... Vinterkulda! Jeg har vel skrevet om hvor mye jeg hater kulda og vinteren i x antall innlegg før, men jeg skriver det gjerne igjen. Jeg hater kulde og vinter! Bortsett fra når jeg er på fjellet og kan gå på ski og kan kose meg på hyttetur. Men ellers...nei! Sommer og sol for meg, takk!

Hudpleie på vinteren er ekstra viktig, og mange inkludert meg selv opplever at huden blir tørr, sår og flassete. Men det er håp, selv på de kaldeste dagene.
Ta bare noen forhåndsregler, så bevarer du huden fin gjennom hele vinteren og frem til våren når det blir varmere i været.


Noen tips:

Bytt renseprodukter
Visste du at enkelte renseprodukter trekker fukt ut av huden? Det skjer fordi enkelte renseprodukter også fjerner makeup, og er en del av denne prossessen. Det tørre og kalde vinterværet har en tendens til å forsterke dette. Bruker du for eksempel en rensegelé eller et rensevann, prøv i stedet å bytt til rensemelk- eller krem på vinteren. Disse er laget for en tørrere hud, og vil derfor holde bedre på fukten.

Fuktighetsmaske
En ansiktsmaske er kanskje noe de fleste forbinder først og fremst med en dyprens av huden, fjerne sorte prikker og få en glatt og myk overflate. Men fuktigheten i huden er det aller viktigste for at huden skal se fresh og sunn ut, uansett hvor mye du pleier. På vinteren er det viktig med den ekstra fukten som du får i en ren fuktighetsmaske. I mange tilfeller kan du også sove med masken om natten, og det er da produktene jobber best i huden også.


Fuktighet i dusjen
Bytt ut dusjsåpen med en dusjolje. Du trenger ikke bytte ut hver dag, men bruker du en god dusjolje et par ganger i uken vil du raskt merke forskjell på huden. Det samme gjelder for bodylotionen etter dusjen. Smør inn huden med en kroppsolje i stedet, og gjør det før huden er helt tørr. Da er den mer mottakelig for fukt, fordi porene i huden er mer åpne. Klapp huden tørr i stedet for å dra frottéhåndkledett hardt over huden.

Senk temperaturen i dusjen
Dette er veldig vanskelig synes jeg selv. Det er jo ingenting som er så deilig som å stå under skikkelig varmt vann i dusjen når det er kaldt ute og man er skikkelig frossen. Men vann tørker ironisk ut huden vår, og særlig hvis du bruker for varmt vann. Følg tipsene over med fuktighetsprodukter i dusjen, og prøv å bruk mer lunkent vann i stedet for helt varmt.

Senk varmen innendørs
Dette er også kjempevanskelig, ihvertfall for en frysepinn som meg. Men har du tørr vinterhud, og fyrer opp ekstra mye innendørs så vil det faktisk forverre hudproblemene dine. Du trenger ikke senke den så mye at istappene viser seg på innsiden av vinduene, men prøv deg frem, for bare en grad eller to ned vil nemlig hjelpe.


Unngå produkter med alkohol
Produkter med alkohol er veldig behagelige på huden, for de har gjerne en deilig, kjølende effekt. Men alkoholholdige produkter tar også bort noe av fukten. Dette gjelder også for hårprodukter. Så i tørr vinterluft, også innendørs lønner det seg å se etter de alkoholfrie produktene. 

Har du luftfukter hjemme?
Hvis huden din føles tørr og stram selv om du er innendørs, er det nok for at luften er for tørr. Prøv en luftfukter, det utgjør en stor forskjell, ikke bare på huden din, men også i hjemmemiljøet.

Å føne eller ikke føne
Dette kan også være litt kinkig, for jeg anbefaler ikke å gå ut med vått hår når det er kaldt. Men samtidig så skal du passe på at du ikke føner håret for mye hvis du har problemer med tørr hud. Tørt hår også for den saks skyld. Det beste for huden (og håret) er å håndkletørke håret først, for så å la det lufttørke, men det er ikke alltid tiden strekker til. Prøv å bytte ut føningen iallefall halvparten av tiden. Alle monner drar :-)

Tørre og flassete lepper
Leppene får virkelig gjennomgå på i det kalde vinterværet. Jo tørrere leppene er, desto mer slikker vi på dem. På den måten tror vi at vi fukter dem, men det er tvert i mot. De blir bare enda tørrere! Vær flink til å bruke en god leppebalsam. Denne kan du legge som en base under leppestift- og gloss også. Finn en som har solfaktor i seg, og gjerne en med aloe vera, vitamin E eller andre gode og pleiende oljer.


FUKT - FUKT - FUKT!
Husk å tilføre fukt dagen igjennom. Dette gjelder også hendene dine, som vi gjerne glemmer bort litt. På kroppen er det gjerne knær, legger og albuer som trenger ekstra fukt om vinteren. Ingredienser som shea butter og essensielle oljer hjelper enda mer.
Husk også å smøre deg før du skal legge deg, så produktene kan jobbe i huden om natten også.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine