Få orden på garderoben din!

Hvor mange ganger har vi ikke stått foran klesskapet, som gjerne er stappfullt, og rivd oss i håret fordi vi ikke har noe å ha på oss? Ofte så er det så vidt vi ikke kommer for sent fordi vi har lett og lett etter noe som passer for akkurat den anledningen.

Spørsmål: Når var siste gangen du ryddet og sorterte i skapet?
Hvis du ikke husker sist, er det antakelig på høy tid å gjøre det, for orden i garderoben er nemlig med på at du finner rett antrekk raskt og effektivt.


Tøm skapet
Første steg er å ta ut absolutt alt du har i skapet. Tøm det helt!
Tørk støv og vask alt innvendig.

Sorter, gi bort eller kast!
Når skapet er rent er det på tide å sortere alt innholdet.
Begynn med å sortere det du ikke har brukt på lang tid. Hvis du ikke har brukt et plagg på et par år, da kan jeg garantere deg at du ikke kommer til å bruke det heller. Kast det, gi det til Fretex eller inviter til venninnekveld. Be jentene ta med seg det de ikke bruker, og bytt klær. Noe du ikke vil ha lenger kan være nytt for andre, og omvendt.


Sorter også klær og sko som er ødelagt. Legg de enten i repareringshaugen, eller kast det. Ingen vits å samle på ødelagte ting hvis du vet at du aldri får reparert det. Samme vei går også klær som har falmet i fargen eller har flekker og hull, og klær du vet at du ikke engang vil bruke når du vasker og rydder! Få det ut, og se hvor mye plass du plutselig har i skapet!

Sorter basisfarger og tilleggsfarger
Alt av sort, grått, brunt, hvitt, offwhite og beige er basisfarger. Det er farger som passer sammen med alle andre farger. Se også over om det er klassisk snitt på klærne. Det vil si, klær som alltid vil være i motebildet.
Dressjakker- og bukser, blyantskjørt, skjorter, singleter osv.
Klassisk snitt + basisfargene = BASISGARDEROBE.

Alle andre farger henger du for seg selv, foreløpig. Er det plagg du alltid bruker sammen, kan du henge disse sammen også, så finner du de raskt neste gang.


Del klærne inn i grupper
Sorter inn i grupper. Alle bukser henges sammen. Det samme gjør du med skjorter, bluser, skjørt, kjoler osv.
Se over fargene og lag fargegrupper. På den måten trenger du ikke å rive ned hele skapet for å lete etter farger som passer sammen, uansett hvilken anledning du skal ha det til.

God plass i skapet
For ikke å slippe opp for plass og for god oversikt, er det lurt å sjekke hva du har latt henge før, som du egentlig kan brette og legge i skuffer. For eksempel t-skjorter, topper, bukser og skjørt. Sjekk om plaggene blir fort krøllete, for da lønner det seg å la de henge.

Tilbehør
Belter, skjerf, sjal og annet tilbehør bør ha egne knagger å henge på. Da sparer du mye plass i skapet eller i garderoben.
Det lønner seg å sortere farger her også. Finn ut hva som er klassisk, både i farger og snitt, på den måten kan du utvide basisgarderoben enda mer.

Når det gjelder sko og støvletter er det lurt å ha disse i skoskap- eller hyller. Se om du har plass til det, for det sparer deg for mye tid å ha orden her også. Har du ikke plass, så kan det være lurt å ha skoesker, i allefall på de dyreste, fineste skoene. Invester gjerne i gjennomsiktige bokser, så er det lett å se hvor skoene du skal bruke ligger. Eventuelt så kan du merke eskene, gjerne med bilde av skoene.

Luer, hatter og caps'er lønner det seg også å ha hengende på knagger, da sparer du mye plass og det er lett å ha oversikten.Sommer- og vinterklær
Sjekk om klærne du har i skapet er for riktig sesong. Det er ingen vits i å la sommerkjolene henge på vinteren, du skal ikke bruke de på noen måneder likevel. Pakk bort alt som ikke har med sesongen å gjøre.
IKEA har noen geniale, kjempestore poser. De koster ingenting, men de er helt tette og rommer en haug! Jo færre du har, desto lettere er det å finne det igjen til neste sesong. Og de posene rommer mye!

Beundre verket ditt! :-)
Når du er ferdig med å rydde og sortere, så stiller du deg foran skapet ditt, og gleder deg til neste gang du skal sette sammen et antrekk, for nå kommer det til å bli så lett! Dessuten så kan det tenkes at klær som du har glemt at du hadde er kommet frem i lyset igjen. På den måten vil du føle at du har tilført noe nytt til garderoben.
Nå som du har full oversikt, vil det også være mye enklere å se hva du trenger, i stedet for å gå på smellen med impulskjøp.
Da sparer du ikke bare penger, men du slipper at plagget blir hengende i skapet med prislappen på, og bare ta opp plass.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine