Sorte klær: Tenk på dette!

Sorte klær gir utallige stiltyper, enten du vil gå for chic, sexy, mystisk, businesslook osv. osv. Dette er en av hovedgrunnene til at sort er så ofte brukt, og befinner seg i absolutt alle klesskap. Sort er også hovedfargen i basisgarderoben. Og når du leser om at "sort er tilbake i motebildet", så er det helt feil. Sort er i motebildet hele tiden, og det kommer heller ikke til å forsvinne.

Selv om sort virker som en farge som er enkel å bruke og også kombinere med andre farger, er det endel ting du burde ha i bakhodet.


Noen tips når du bruker sort:

Unngå plagg i 100% bomull
Plagg som er laget av kun bomull har en tendens til å bli blasse i fargen når du har vasket de noen ganger.
Gå heller for plagg som er laget av bomull i kombinasjon med Lycra. Det krymper ikke så mye, og holder også høyere kvalitet.

Ull holder bedre på fargen
Ullplagg trekker til seg farge veldig godt, og har gjerne en intens sortfarge. Derfor er plagg som dresser, skjørt og gensere lure å kjøpe i ull. Det holder seg fint i årevis, og det er også derfor det ligger litt høyere i pris.

Match sort også
Sorte klær kan noen ganger ha en skinnende overflate eller ulike sortnyanser. I det sorte kan du faktisk skimte både lilla- grønne og bruntoner. Pass på at du ikke ender opp i et sort antrekk som har alle disse nyansene, det synes veldig godt, og er ikke spesielt ryddig og fint. Legg klærne oppå hverandre for å sjekke nyansene.Kald vask av sorte klær
Det er umulig å vaske alle sorte klær i kaldt vann, men ofte så vasker vi på hardere program enn det som er nødvendig.
Helst skal alle sorte plagg kaldvaskes. Er det ikke mulig å vaske alt på denne måten, så se an plaggene.

Kast klær som har blitt blasse
Klær som har blitt blasse kan trekke ned et helt antrekk, så kast de først som sist. Man ser med en gang om klær har blitt gamle og blasse i fargen. Ingen tror at de skal være i den gråfargen :-)

Hold antrekket i balanse
Selv om antrekket er helt sort, kan det helt klart bli for mye av det gode her også. Ikke bruk mer enn maks 3 ulike tekstiler sammen. Skap gjerne kontraster med for eksempel florlette tekstiler sammen med grov strikk, det er kjempestilig.
Men ikke overdriv, da får du bare motsatt effekt.Tilbehør
Med sort kan du dra det litt lenger på tilbehørsfronten. Tilfør smykker som virkelig synes, en spesiell og glitrende veske eller Skoene med stor S. Dette kan ta antrekket fra fint til fantastisk!

Gjør antrekket personlig og "deg"!
Velg en stil som passer både fasong og personlighet. Gjør det til ditt antrekk ved å tilføre tilbehør du synes speiler deg.
Det kan være smykker, lag på lag effekter eller annet tilbehør som skjerf, sko, hatter, osv.

Prøv deg frem! Du ser fort hva du kommer til å trives med! :-)

10 kommentarer:

Anonym | 14. januar 2012 kl. 15:23 sa...

Sort er alltid en slager, og kan jo kombineres med utallige farger og tilbehør, noe som gjør klærne lette å bruke i mange sammenhenger og situasjoner, og i stadig nye kombinasjoner. Brukte en stund så mye sort at jeg gikk lei til slutt, bare MÅTTE ha litt farger! :) Nå begrenser jeg meg heller litt, og har en skikkelig sort dag sånn innimellom.. Men hver mandag er jo en blåmandag da.. ;)

Ha en flott lørdagskveld! :)

{ salige lavendel } | 14. januar 2012 kl. 19:36 sa...

Stilfull samling av sorte klær. Det er raffinert og flott synes jeg, bruker det ofte selv og for meg er skoene, vesken og en STOR ring det viktigste tilbehøret til helt sorte klær.

Anonym | 14. januar 2012 kl. 21:22 sa...

Jeg elsker å mixe forskjellige svarte stoffer også fylle på med litt kule smykker og sko. Jeg sliter veldig med jeansene mine da - de blir gråe og får hvite streker og sånt når jeg vasker dem :/

http://annascloset.wordpress.com

{ Liv } | 15. januar 2012 kl. 13:44 sa...

Salige lavendel:
Helt enig med deg, jeg bruker også masse sort, og gjerne med noe fargesprakende for å sprite opp litt. Særlig sko og vesker. Det er også kjempelekkert å tilføre store smykker, særlig på fingrene, ja :-)

Annascloset: Hmm, hva kan det være med jeansene dine, tro? Jeg må forhøre meg litt, kanskje jeg klarer å hjelpe deg :-)

{ Liv } | 15. januar 2012 kl. 13:46 sa...

Herigstad:
Jeg brukte faktisk så mye sort en periode jeg, at jeg måtte nekte meg selv å kjøpe det. Men gammel vane osv, så jeg handlet en periode veldig mye i gråtoner også, for det var liksom litt nært sort :-) Nå er jeg mye flinkere til å putte inn farger, og får dermed flere antrekk ut av få plagg også :-)

{ Liv } | 15. januar 2012 kl. 13:52 sa...

Det er visst flere blogger jeg har problemer med å kommentere i, så Salige lavendel, jeg kommer ikke til kommentarfeltet hos deg heller :-( Alt låser seg. Det er blogger det må være noe i veien med vil jeg tro.

{ Thea Eidem } | 17. januar 2012 kl. 09:31 sa...

Jeg bruker alltid sorte klær, jeg går aldri uten et sort plagg!

{ Liv } | 20. januar 2012 kl. 19:55 sa...

Thea:
Nei det er det samme med meg, det er alltid noe som er sort på meg også :-)

{ Marlene } | 22. januar 2012 kl. 14:29 sa...

Bra guide det der da ^^ Selv sliter jeg med akkurat det med å kvitte meg med plagg, for jeg skaffer meg gjerne noen favoritter, som jeg tviholder på til siste slutt. Dette og spesielt med singletter, for de er så kjedelig å kjøpe :-P haha ^^ Har du noen tips til hvordan man bør vaske akrylplagg forresten?

{ Liv } | 23. januar 2012 kl. 17:48 sa...

Hei Marlene, så fint at du likte tipsene! :-)

Jeg er helt enig i at det er vanskelig å kvitte seg med plagg, jeg er en "tviholder" selv, og det er ikke så lenge siden jeg tvang meg selv til å kaste og gi bort en haug. Det ble vel 3 søppelsekker med ting som jeg visste at jeg ikke hadde brukt på langt tid. Men jeg har ikke savnet det et sekund, og jeg har mye bedre oversikt. Lettere å sette sammen antrekk er det også, jeg lover :-)

Jeg så akkurat på et plagg i akryl som jeg vasket her hjemme i dag, men det er en litt tykk genser, så det er litt vanskelig å si om det blir det samme for dine plagg. Men den vasker jeg på 40 grader, et hurtigprogram som tar 30 min, og så henger jeg den opp, IKKE tørketrommel. Jeg er også litt forsiktig med å dra i plagget, for ellers synes jeg at det mister fasong og blir slaskete :-)

Ha en super dag videre! :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine