Se ut som en MILLION, selv med minimalt av penger

Hver eneste sesong så har vi disse "must have"-listene. Det er jo så spennende å se hva vi "absolutt må ha" i sesongens nye garderobe. Og listene har en tendens til å bli mye lenger enn det lommeboka vår tillater.

De fleste av oss er langt unna å ha råd til å skifte ut garderoben hver eneste sesong. Jeg har iallefall ikke råd til det, enda så mye jeg skulle ønske det. Derfor er det lurt å ha noen triks på lager som gjør at man ser "up to date" ut selv om klærne ikke er helt nye lenger. Det er ingen umulighet å style de både "nye" og eksklusive. Det spiller ingen rolle om du har kjøpt klærne på 70% avslag for lenge siden :-)


Når hele antrekket er ensfarget, vil inntrykket automatisk se mer eksklusivt ut. Spesielt sort, grått, offwhite og kremtoner regnes som de mest sofistikerte fargene. Husk at du ikke trenger å matche fargene helt, bortsett fra hvis du skal ha et antrekk som er sort. Det ser ikke bra ut hvis ulike toner av sort mikses sammen. Da vil det som regel se ut som et eller flere av plaggene er falmet i vask.

Hold deg til klassiske mønster, som for eksempel prikker (polka dots) og striper. Det er to mønstre som er tidløse og enkle å style.


Smykker gjør susen!
Når du kjøper smykker trenger det absolutt ikke være ekte saker for at det skal se eksklusivt ut. Leter du litt kan du gjøre skikkelige kupp. Titt for eksempel innom Fretex sin nettbutikk, der gjorde jeg nettopp et kupp selv!
Se etter de små detaljene. Unngå de som har typisk billige elementer, (for eksempel lim som synes) og tenk deg hvordan det vil se ut til antrekket. Jo tyngre smykkene er, desto finere henger det rundt halsen.
Hvorfor ikke lage egne, unike smykker? Det er masse lekre perler og stener å få kjøpt til en billig penge, og så kan man tilpasse det perfekt til antrekket. Klassiske perler passer også til alt, og ser eksklusivt ut.

Litt av alt:
Riktig passform er det viktigste av alt, og kan utgjøre en enorm forskjell enten i positiv eller negativ retning. Nå er det riktignok ikke så lett å få sydd inn eller ut klærne sine som det var før i tiden, men de finnes enda. Og det lønner seg å justere og endre hvis du trenger det. Det vil forandre hele antrekket, og også din holdning. Det er naturlig nok lettere og rimeligere å sy klærne inn enn ut.
Lag på lag:
Lag på lag kan skape helt nye antrekk, eller oppgradere gamle plagg veldig effektivt. Bland dyrt og billig for størst mulig effekt. Bland også ulike tekstiler sammen.
Hvis du for eksempel har en fin kjole fra h&m så kan du prøve å style den med et par dyrere sko eller veske, mer skal ikke til! Neste gang du bruker kjolen kan du prøve med noe annet. Kanskje lavere sko, sjal, et par store øredobber osv.
Pass på at det ikke blir for sprøtt, så du beholder den eksklusive og klassiske stilen.

Rød trutemunn!
Noen ganger er alt som skal til for millionlooken, å "kle på seg" de røde leppene. Den sørger for at du automatisk får den sofistikerte og eksklusive looken. Og det er ikke tull, prøv selv! :-) Bare pass på å få den riktige fargen til hudtonen din.

Knapper som er belagt med stoff får plagget til å se dyrere og mer eksklusivt ut.

Hvis du er flink til å sy selv, så kan du fornye et plagg, kun ved å skifte ut knappene.

Antilogo:
Å være logofreak er ganske ut, og det å gjemme logoen vil faktisk få plagget eller tilbehøret til å se mer eksklusivt og stilrent ut. Dekk logoen, eller fjern hele greia. Selvfølgelig ikke hvis det er en dyr designerveske eller lignende.

Uansett hva slags budsjett du har eller ikke har, det er håp for alle garderober. Prøv kombinasjoner som fører til "nye" antrekk, og som viser din egen personlighet. Ta frem fantasien, så skal du se hvor mange "nye" antrekk du får! :-)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine