Finn varm eller kald hudtone med små juksemetoder

Du har sikkert opplevd mer enn en gang at enkelte dager så hagler det med komplimenter over hvor fresh du ser ut, eller hvor fin du er i den og den fargen.
Andre dager så kan det være helt omvendt, og noen kan kanskje driste seg til å spørre deg om du er sliten eller syk? Enda du egentlig ikke har gjort noe spesielt, hverken for å se ekstra fresh ut, eller er spesielt sliten. I hvertfall ikke syk?
Har du tenkt på at det kan ha noe med fargevalget på makeup og klær å gjøre? Eller, egentlig ikke fargevalget, for alle kan bruke alle farger. Men fargetonene, det er noe helt annet, og de fleste vet ikke hvilke toner som kler de best, med mindre man har fått tatt en fargeanalyse av seg selv.

Eksempler på farger og toner og hvor mye de ulike fargene gjør.
Disse seks bildene er av samme person.

Utrolig, ikke sant?
Ved å vite hvilken fargetone du har huden kan du lett finne de beste fargene til deg.

En fargeanalyse er omfattende, og der analyserer jeg både hud, øyne og hår.
Men for at du iallefall skal få noen pekepinn på om huden din er i det kalde eller varme sjiktet,
så skal jeg gi deg noen juksemåter her:

Blodåretesten:
Denne er ganske kjent for mange vil jeg tro, men den er ganske effektiv egentlig. Husk at det er vanskeligere å se hvis du har brunfarge i huden. Enten fra ferie, solarium eller selvbruning. For når vi er brune er vi vanligvis litt varmere i huden, og da er det lettere å ta feil. Så det er lurt å ta utgangspunkt i en naturlig hud.
Se på blodårene dine på innsiden av håndleddet. Hvis blodårene ser klarblå ut, så indikerer det en kald tone i huden. Har de en grønnaktig farge, så kan det være at du heller mot den varme tonen.

Test med gull og sølv
Gull og sølv er gode eksempler på kalde og varme toner. Tenk litt på hva du vanligvis liker best også, og hva du har mest av i smykkeskrinet. Man velger gjerne ubevisst det man kler best. Er du varm i huden vil gullet få frem en gyllen glød i huden, men har du en kald tone, er det absolutt finest med sølv. Har du et plagg eller noe som er litt stort, kan du legge det over brystet for å se hvordan ansiktsfargen blir. Den som passer best skal "smelte" inn med hudfargen din.


Leppestifttesten
Her skal du rett og slett påføre to slag med leppestifter. Mellombrun eller rød er gode farger å bruke, for det får frem eksemplet ekstra bra. Her må du ha en brun eller rød med gul undertone, og en brun eller rød med blåtone. Hvis det er vanskelig å se forskjell, (for det kan det være) så ta deg en tur i parfymeriet og test det ut der. Da kan du også spørre underveis. En ganske så effektiv måte å se den riktige fargen på, er at er det feil farge, så vil tennene dine nesten se litt misfargede ut. Ja, det er helt sant, de kan se gulere ut. Omvendt effekt med den riktige fargen!

Hestehaletesten
Sett håret ditt i hestehale, eller dra det stramt bort fra ansiktet. Ta et helt hvitt håndkle og legg det rundt nakken og skuldrene. Hvis du synes ansiktet får en gulaktig glød, så heller det mot varmt. Har du kalde toner i huden, vil for eksempel rosatonene du har i huden forsterkes og fremheves.

Hvs du prøver ut alle metodene ovenfor, og er like usikker, så kan det faktisk ha med at du havner under den såkalte "nøytrale hudtonen". Det vil si at har du denne typen, så kan du bruke alle typer farger, enten de er varme eller kalde.
Eller så kan det være fordi metodene over er juksemetoder og ikke viser deg helheten av analyse av både huden, øynene og håret. Det aller viktigste er hudtonen, for den får vi ikke forandret på. Så finner du den riktige for deg, så er du et stykke på vei alikevel.

Husk å teste ut i dagslys, for innelys er mye gulere, og kan gi deg et feil resultat.

Og skulle det være at du vil ta en skikkelig fargeanalyse, så kontakt meg gjerne, så hjelper jeg deg med det også :-)
Klikk HER for å lese mer om farge- og stilanalyse.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MakeMeUp BLOG Follow MakeMeUp BLOG
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine