Synder i skjønnhetsverdenen: For mye hudpleie!

Pleie av huden hver dag er så klart viktig for å holde huden balansert og frisk, og for å få et vakkert og ungdommelig utseende. Dette gjelder for hud i alle aldre, og ettersom huden blir eldre, så trenger vi andre ingredienser i produktene. 
Daglig rens av huden, en god skrubb og maske, og å fjerne makeup hver dag er viktig. Innimellom trenger vi kanskje litt ekstra, som et serum eller å bruke nattkrem.
Men for mye av det gode er aldri bra. Å bruke feil produkter eller en altfor kraftig skrubb hver dag kan gjøre mer skade enn godt på huden.


Det som kan skje hvis du er for ivrig med skrubbing og bruk av andre produkter med slipeeffekt, er at den tynne huden i ansiktet blir rød, sår og irritert. I verste fall så kan den bli infisert, noe som igjen kan føre til at man ender opp med hudskader.

Når du overpleier huden fjerner man nemlig den naturlige oljen som holder huden myk og motstandsdyktig. Det blir det samme som når du dusjer og vasker kroppen for mye, og ender opp med å fjerne den naturlig beskyttelsen i huden. Huden produserer mer olje, som igjen kan tett igjen porene. Det kan føre til mer kviser og andre problemer i huden.
En ond sirkel med andre ord! For hva skjer når man kjenner at huden blir fetere og man ser mer urenheter? Jo, man tror at man ikke har pleiet nok, og øker pleien. Og så er man i gang.

Hvis du kjenner at huden er rød og irritert etter at du for eksempel har dusjet, kan det være fordi huden er i ubalanse, og at den trenger å roe seg. La de mest aktive produktene dine ligge og bruk de lettere variantene, for eksempel bare fuktighetsproduktene, som rensen og ansiktskremen. La huden få en lett peeling maks 1 gang i uken, til huden virker mer normal. Husk at hvis du har en tørr eller sensitiv hud til vanlig, så holder det med en mild skrubb en gang i uken uansett.


Milde og naturlige produkter er det beste for for huden. Har du problemer med tørr hud, så prøv unngå produkter som har alkohol i seg. Da får huden pleie på en skånsom måte, og du gir den også tid til å hente seg inn igjen hvis den har hatt en stressende periode. Det kan for eksempel være nå, når vi går fra en kald og tørr vinter og til vår og sommer.
Og husk å bruke solfaktor i kremene, da :-)


Bildene er googlet


4 kommentarer:

{ Maria } | 19. mars 2012 kl. 23:40 sa...

Gode tips. Har akkurat bestilt meg en bra peeling :) Er det to ganger i uken man bør peele huden? Eller sjeldnere? :)

{ Silje } | 20. mars 2012 kl. 22:25 sa...

Veldig gode tips. :) Jeg har gått i mange av disse fellene tidligere, og har pøst på med skrubber og uttørkende hudpleieprodukter i håp om å ta knekken på urenhetene, men det gjorde alltid mer skade enn gagn. Nå bruker jeg milde, gode produkter tilpasset min hud (Fra Decleor og Dermalogica), og jeg eksfolierer to ganger i uken - og huden ser bedre ut enn den noen sinne har gjort! :)

{ tinemarie } | 24. mars 2012 kl. 18:40 sa...

Takk for gode tips:)

{ Jenny Kaatz } | 6. februar 2014 kl. 09:08 sa...

Jeg har lest artikkelen din det veldig bra og informativ for meg at jeg vil bruke Avocado Oil Jeg tror det vil være svært nyttig for vår helse. http://goo.gl/hgk38f

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MakeMeUp BLOG Follow MakeMeUp BLOG
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine