Fashion - Ordliste

Fashion - Ordliste
Ser du på deg selv som en ekte Fashionista?
Vel, da må du vite hva følgende ord betyr først:
 
Fashionista
Folk som lever og ånder for fashion omtales gjerne som fashionistas. Enten det er de som går med klærne, modeller, motejournalister, eller de som lager klærne. En ekte fashionista er alltid oppdatert på det meste som skjer i moteverdenen, og er først ute med det siste.

Second Hand
Butikker som kun selger bruktklær.

Vintage
Klær som er laget om igjen av designerene fra en annen tidsepoke. Utrykket brukes også om nye klær som er laget etter gammel design. Klær som tas fram igjen kan også kalles vintage, for eksempel mormors gamle, men lekre pelsjakke.

Haute Couture
Haute Couture er fransk. Haute betyr elegant, Couture betyr skreddersøm.
Haute Couture brukes som en fellesbetegnelse på veldig eksklusiv og dermed meget kostbart, håndlaget klesdesign. Plaggene blir laget i veldig få antall, ofte kun ett. De blir aldri tilgjengelig for folk flest. Designerene tar som regel ut alt de har av kreativitet, og plaggene kan minne om kostymer. Dette er kunst.

Prêt-a-Porter
Prêt-a-Porter er den franske betegnelsen på Ready to Wear. Uttrykket brukes om klærne de store designerene lager. Ikke bare de mest eksklusive klærne, men de mer vanlige også, selv om disse også er veldig dyre. Hos designerene som tilbyr Haute Couture, finner du også Prêt-a-Porter.

Avant-garde
Avant-garde er fransk og brukes ofte om nyskapende og radikal design. Et eksempel er helt ferske, og kanksje litt ukjente designere som skaper utfordring for allerede kjente designere på grunn av nytenkning.

Customizing
Customizing er å lage en helt egen vri på klærne for å få de mer personlige. Hvis du for eksempel er en av de som har vanskelig for å kaste gamle klær du har i garderoben, og heller syr de om, eller tilfører noe nytt på plagget, går dette under customizing.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine