HÅRFJERNINGSGUIDE - del 1


Endelig sommer! I alle fall nesten..
Færre plagg og sol på kroppen. Forhåpentligvis mange late dager på stranden venter oss, forhåpentligvis ikke så altfor langt frem i tid. Men før vi kaster klærne er det greit å ha fjernet håret på de strategiske steder. Mulighetene for hårfjerning er mange, og det kan være vanskelig å vite hva som fungerer best for deg og din hud.

Her finner du fordelene og bakdelene ved de ulike hårfjerningsmetodene:


Barbering:
Slik gjør du:

Med barberhøvelen skal du kun fjerne minimalt med hår, så har du mye er det lurt å klippe eller bruke en trimmer først.Ta en dusj eller et bad. Varmt vann bløtgjør hårene så de blir lettere å fjerne.

Finn fram barberskum og en ny høvel (skift eventuelt blader). Sløve barberblader gir kan gi sårrifter og irritert hud.


Barbér i to omganger: Første omgang barberer du mot hårretningen, da fjerner du lett størstedelen av hårene. Andre omgang skal barberes med hårretningen, så får du vekk de siste stubbene så det blir helt glatt.

Fordeler: Det er lett, det er smertefritt, og det er relativt billig selvom du må bytte barberblad ganske ofte. Du kan gjøre det selv på hvilket som helst tidspunkt eller sted. Du trenger ikke vente på at stubbene skal vokse seg lange nok til en voksbehandling eller en epilering.

Bakdeler: Man må barbere seg ofte for å holde området fritt for hår, og for jenter med mye og kreftig hårvekst, kan det nesten være umulig. Du kan risikere å få rifter, sår, nupper og inngrodde hår.

Hårfjerningskrem:
Slik gjør du:

Det finnes egne hårfjerningsprodukter til bikinilinjen, for eksempel Veet. Så skal du trimme bikinilinjen, skaff deg et egnet produkt til det. Det er enkelt å bruke hårfjerningskrem.

Fordel krem på ønsket område, la den virke. Fjern krem og hår, og vask nøye. Det er viktig å følge bruksanvisningen.

Fordeler: Det er lett, billig og smertefritt, og du kan gjøre det selv. Det holder ca en uke, noe lenger enn en barbering.

Bakdeler: Selvom produsentene hevder at dette er mildt og skånsomt for huden, kan jeg love, at det er det IKKE! Se derfor opp for allergiske reaksjoner. Husk alltid å teste produktet på et lite område av huden, langt unna sarte partier, som for eksempel bikinilinjen. Kremen kan svi på huden, og det kan lukte ekkelt og kjemisk. Noen jenter kan også ha hår som ikke vil løsne av hårfjerningskrem.


Epilering:
Slik gjør du:


Epilering krever en epilator - det finnes mengder av forskjellige på markedet.
Et godt tips er å kjøpe en som masserer huden samtidig, det døyver smerten.
Epilering er i bunn og grunn en moderne versjon av å fjerne hår med pinsett. Hodet på epilatoren roterer, og trekker dermed håret ut med roten.


Det er viktig at huden er helt tørr før du starter epileringen. Husk også at hårene skal være minimum 0,5 mm lange før du bruker epilator.

Sett epilatoren inntil huden, og beveg den mot hårretningen. Hvis du bruker den raskt gjør det mindre vondt, men du får med flere hår av gangen hvis du bruker den langsomt.

Hvis du synes det gjør vondt, kan du starte med å avkjøle huden med isposer før du går i gang. Husk bare å tørke over huden etterpå slik at den er helt tørr.

Epilering kan gjøre huden irritert, så avslutt med å kjøle ned huden. Bruk for eksempel kaldt vann og en god krem som ikke tetter porene.

Fordeler: En epilator er lett å håndtere og det holder hårene borte i helt opp til 4 uker. Du får med andre ord alle fordelene ved en voksing, men med mye mindre rot og søl. Du kan heller ikke skjære deg på en epilator.

Bakdeler: Det gjør vondt selv om smerten avtar med tiden. Det tar lengre tid enn å barbere seg. Du trenger en stikkontakt for å epilere, så du kan ikke gjøre det overalt. En epilator er dyr å anskaffe seg (men til gjengjeld er det en engangssum). Den røffe behandlingen kan irritere huden, og du er nødt til å leve med stubbene en stund, fordi hårene skal være mellom 0,5 og 2 mm lange før du epilerer.

Se del 2 av hårfjerningsguiden HER for:
Hjemmevoksing
Voksing på klinikk

Laserbehandling

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine