HÅRFJERNINGSGUIDE - del 2Hjemmevoksing:
Slik gjør du:

Gå til anskaffelse av et vokssett for hjemmebruk. Du kan velge mellom kald eller varm voks. Kald voks er lettest, for den er klar til bruk rett fra pakken. Varm voks kan være litt mer kronglete, da den skal varmes opp først. Det kan du for eksempel gjøre i mikrobølgeovn eller i et vannbad. Varm voks utvider også porene i huden, så hårene blir lettere å fjerne. Voksen virker ved at du påfører den på huden, fjerner den med vokspapir så hårene med rot følger med opp.

Fordeler: Det er effektivt! Resultatet holder helt opp til 4 uker. Og smerten ved behandlingen er raskere overstått enn hvis du hadde brukt epilator.

Bakdeler: Det gjør vondt, men det blir mindre smertefullt etterhvert. Det kan være litt kronglete å gjøre det selv, og det kan i tillegg være litt vanskelig å se hvor du har tatt. Du er nødt til å holde ut med stubber til hårene er lange nok til at de kan vokses vekk igjen. Du kan også få inngrodde hår selv om du vokser, og huden kan bli irritert.

Voksing på klinikk:
Slik gjør du:

De fleste kosmetologer og skjønnhetsklinikker utfører voksing, også brasiliansk, altså voksing av dine mer private områder. Ring og forhør deg. Sjekk at hygienen er på topp på klinikken før du legger deg på benken. Sjekk også om din bikini-vokser har erfaring med jobben. Det beste tidspunktet å bli vokset, er en uke etter mensen. Da er nemlig smerteterskelen høyest. Og ja, det GJØR vondt! Den beste måten å komme seg igjennom det på, er å prøve å slappe av og trekke pusten dypt før de trekker ut hårene.

Fordeler: Det er lett og effektivt, og resultatet holder lenge. Opptil 4 uker.

Bakdeler: Det gjør skikkelig vondt, men det går over. Det er dyrt, spesielt om du vil holde det ved like hver 4 - 6 uke. Hvis du vil ha fjernet alt håret i intimområdet, kan det være ubehagelig med tanke på at den som utfører det skal røre deg på de mest private områdene for å få med alt hår. Du kan også få nupper og inngrodde hår. Hårene skal være minimum 2 mm før du kan vokse igjen, så du må belage deg på å gå med stubber i mellom behandlingene.

Laserbehandling:
Slik gjør du:

Hvis du er lei av alt som har med hårfjerning å gjøre, finnes den ultimate løsning: Permanent hårfjerning med laser. Behandlingen virker ved at en rett og slett "zapper" ut hårsekkene med laserlys. Hårsekkene blir ødelagt slik at håret ikke kan vokse.

Fordeler: Det er en permanent løsning. Behandlingen får has på hårene en gang for alle.

Bakdeler: Det er dyrt, ikke minst fordi det tar flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat. Du får nødvendigvis ikke alt håret vekk. Og det er heller ikke helt smertefritt.

Se også Hårfjerningsguide del 1
HER

1 kommentarer:

Anonym | 30. mai 2011 kl. 18:56 sa...

Trodde laserbehandling var kun langvarig - ikke permanent?

- Jade

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011-2012 MakeMeUp BLOG All Rights Reserved

blogger web statistics

Design by Dzignine